בצל המתיחות הגבוהה ביחסים בין סין וארצות הברית, ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום (שלישי) עם חברי קונגרס אמריקאים ועדכן אותם על כך שהוא הוזמן לביקור בסין. הביקור המיועד יהיה ביקורו הרביעי של ראש הממשלה בסין, והממשל האמריקאי עודכן על כך לפני חודש.
ראש הממשלה הבהיר לחברי הקונגרס ששיתוף הפעולה הביטחוני והמודיעיני בין ארצות הברית וישראל נמצא בשיא של כל הזמנים, והדגיש כי ארה"ב תמיד תהיה בעלת הברית החיונית של ישראל, שאין לה תחליף.
לפני כשבועיים, ממשל ביידן אישר כי סין מפעילה מתקנים לאיסוף מודיעין נגד ארה"ב דרך קובה לפחות מאז שנת 2019, וזאת למרות ההכחשות של בייג'ינג. ה"וול סטריט ג'ורנל" חשף כי סין וקובה הגיעו להסכם סודי עקרוני על הקמת מתקן לאיסוף מודיעין אלקטרוני באי, מרחק של כ־160 ק"מ בלבד מפלורידה. בממשל האמריקאי מסרו תחילה כי הפרטים "אינם מדויקים", בעוד שמקורות המעורים בפרטים אמרו כי בניית המתקן עדיין לא החלה.
מאז, המתיחות בין המעצמות רק הסלימה. גורם אנונימי בממשל האמריקאי טען כי סין "ביצעה שדרוג של מתקני איסוף המודיעין שלה בקובה בשנת 2019", כחלק מהרחבת המאמץ המודיעיני הסיני ברחבי העולם. "זו סוגיה מתמשכת ולא התפתחות חדשה", אמר. "זה מתועד היטב ברשומות המודיעיניות".
במשרד החוץ הסיני דחו את הפרטים והאשימו כי ארה"ב "מפיצה שמועות ודיבה" וכי אמריקה עצמה היא "אימפריית ההאקרים החזקה ביותר בעולם". גם בקובה הכחישו את הדיווח ב"וול סטריט ג'ורנל". סגן שר החוץ, קרלוס פרננדז דה קוסיו, טען כי הפרסום הוא "שקרי לחלוטין" וכי מדובר בהמצאה שנועדה להצדיק את המשך מדיניות האמברגו האמריקאית נגד האי. לטענתו, קובה מתנגדת לנוכחות צבאית זרה כלשהי באזור. אותו גורם בממשל ביידן הוסיף כי ממשל טראמפ היה מודע לפעילות הסינית בקובה, אולם לא פעל מספיק כדי לעצור זאת.
בשבוע שעבר, ברקע המתיחות הגבוה ביחסים, נפגש שר החוץ האמריקאי, אנתוני בלינקן, עם הנשיא הסיני, שי ג'ינפינג, בביג'ינג. בלינקן היה שר החוץ האמריקאי הראשון שביקר בבירה הסינית מזה חמש שנים, כאשר הנשיא הסיני הצהיר כי "שני הצדדים התקדמו והגיעו להסכמה בכמה נושאים ספציפיים". עם זאת, המדינות עדיין חלוקות במגוון נושאים, כשבראש הידוק הקשרים של בייג'ינג עם מוסקבה.