מליאת הכנסת אישרה היום (רביעי) בקריאה טרומית את הצעת החוק לקידום הנשים בישראל של חברת הכנסת לימור סון הר-מלך. בהצעה תמכו 56 חברי כנסת, אל מול 48 מתנגדים, והיא תועבר לוועדת הכנסת לצורך קביעת הוועדה שתדון בה.
עשרות ארגונים פנו לרה"מ: "עצור את החוק שמטרתו לבטל את הרשות לקידום מעמד האישה"
לפני ההצבעה התעוררה מהומה במליאה. ראש האופוזיציה יאיר לפיד תקף בנאומו את השרה מאי גולן ואמר כי "כל עשרה ימים נרצחת אישה במשמרת שלך ואת עולה הנה להסית נגד נשים? אין לך בושה?״. בתגובה, השיבה גולן: "קל הרבה יותר לצעוק דמוקרטיה במדינת תל אביב שלכם. בדיוק בגלל הצביעות אתם מתחת לאחוז החסימה ושם תישארו. מדינת ישראל הרבה יותר מורכבת".
על פי הצעת החוק, מוצע להחליף את חוק הרשות לקידום מעמד האישה ומוצע לקבוע כי הרשות לקידום נשים בישראל תהיה כפופה לשר לקידום נשים, והוא יטיל עליה תפקידים לביצוע. כמו כן, מוצע שתוקם ועדה מייעצת שתייעץ לשר בענייני מדיניות ובענייני משרדו וכן תפקח על פעילותה של הרשות. לבסוף, מוצע לעגן בחוק את חובת ניתוח הפערים בין גברים לנשים בתקציב המדינה ובתקציבן של הרשויות המקומיות.
מורן זר קצנשטיין, מייסדת תנועת 'בונות אלטרנטיבה' מסרה בתגובה: "יום שחור למדינת ישראל. כתם שלא יימחה מהממשלה הזו. אנחנו מתביישות בכל אחת ואחת מהנשים שהצביעו בעד ההצעה השערורייתית הזו, וגם מהגברים שלקחו חלק בפוטש המיזוגני הזה. ממשלת נתניהו תיזכר לדיראון עולם כממשלה שפעלה באופן עקבי וסיסטמטי כדי לפגוע בנשים בכל אספקט של החיים. רק היום הכריזה נציבות שירות המדינה שהיא אוסרת לפרסם מכרזים בלשון נקבה, ומחקה באחת 51% מאוכלוסיית המדינה, וכעת מבקשת הממשלה לפרק את הרשות לקידום מעמד האישה. ממשלת ישראל הכריזה מלחמה על נשים".
ח"כ פנינה תמנו שטה ('המחנה הממלכתי'): "לצערנו, הממשלה הזו הפכה לחברה לפירוק בע"מ. קודם פיטרו 9 מנכ"ליות, המשיכו בייצוג מעליב לנשים בממשלה, ועכשיו הם פועלים כדי לפרק את הרשות לקידום מעמד האישה, הסמכות המקצועית, תוך התעלמות בוטה ממעמד האישה המתדרדר בישראל, כפי שמוכיחים כבר שני דוח"ות בינ"ל, תוך התעלמות מהאלימות הגואה נגד נשים ומספר מקרי רצח נשים המרקיע שחקים מאז הקמת הממשלה, ותוך התעלמות מחשיבות המאבק למען נשים בעידן הנוכחי. החוק הגרוע הזה הופך את הרשות לגוף פוליטי, ובכך יפגע באמינות הגוף המקצועי היחיד שאחראי על קידום נשים ומניעת אפלייתן בישראל. על החוק להגיע לבחינה מקצועית ומעמיקה בוועדה לקידום מעמד האישה, שתקבע את עתידו ותערוך בו, ככל שיימצא כי יש בו תוכן התורם למעמדן של נשים בישראל, את השינויים הנדרשים להפיכתו לכזה שמסייע לנשים בישראל, ולא פוגע בו".
מנגד, מקדמת החוק, ח"כ לימור סון הר-מלך, טענה כי מדובר בהצעת החוק שתקדם את הנשים בישראל. לדבריה: ״החוק יאפשר שוויון הזדמנויות לכלל הנשים בישראל, ללא הבדל, ועם נתינת כבוד וערך לכל אישה באשר היא״.