על אף הכוונה של ראש הממשלה בנימין נתניהו להרגיע את הרוחות ולהוריד את הרפורמה המשפטית מראש סדר היום הפוליטי והציבורי, בתוך הליכוד גוברת המתיחות סביב נושא זה. נתניהו, כפי שהצהיר בבליץ הראיונות לתקשורת האמריקאית לאחרונה, מעוניין להוביל לפשרה בנושא הוועדה לבחירת שופטים – ואחר כך לעצור את קידום הרפורמה המשפטית. מנגד, "מחנה הרפורמה" בליכוד מתנגד לוויתור כה דרמטי מבחינתם, ועולים הקולות הקוראים לקדם את הרפורמה - גם במקרה שמאמצי הפשרה ייכשלו.

עמירם לוין במתקפה חריפה: "נתניהו יעזוב את תפקידו כמו כלב מוכה"

לצד זאת, גוברת ההערכה בליכוד כי מהלכים חד־צדדיים בנושא הרפורמה עלולים להביא להתנגשות בתוך הסיעה. שכן, ברקע המחאה הגוברת, קבוצה של שרים וחברי הכנסת, הנחשבים ל"מתונים", לא יהיו מוכנים להצביע על החוק - אם הוא יובא להצבעה באופן חד־צדדי. בעקבות כך, לטענת גורמים בליכוד, בסביבת ראש הממשלה נשקל הרעיון לבצע סבב נרחב של חילופי תפקידים בין כמה שרים בכירים. לדברי הגורמים, "הרעיון עלה מתוך רצון להשיג שורה של מטרות: להוביל קו ברור לפשרה והסכמות, ולהעביר מסר לנשיא, לאופוזיציה, לגורמים בחו"ל, ובראש ובראשונה לממשל האמריקאי באשר לרצינות הכוונות של ראש הממשלה".

הטריגר לשקילת סבב המינויים הוא הרוטציה הצפויה בינואר בין השרים אלי כהן וישראל כ"ץ. על פי ההסכם ביניהם, כ"ץ צפוי להיכנס למשרד החוץ, ואילו כהן יעבור למשרד האנרגיה.

לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים<<<

ישראל כ''ץ ובנימין נתניהו (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
ישראל כ''ץ ובנימין נתניהו (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

על פי גורמים בליכוד המעורים בפרטי הרעיון, בין האפשרויות הנשקלות, המדוברת ביותר בסביבת נתניהו היא האפשרות ששר המשפטים יריב לוין יקבל את תיק החוץ; כהן יחליף אותו במשרד המשפטים; למשרד האנרגיה ייכנס שר הביטחון יואב גלנט; ואילו כ"ץ ימונה לשר הביטחון.
ההיגיון שמאחורי הרעיון: נתניהו מבין כי חצי שנה אחרי תחילת סאגת הרפורמה ולנוכח ההתנגדות הציבורית והפוליטית ללוין במשרד המשפטים  - השר יתקשה להגיע להבנות ולהסכמה עם מערכת המשפט ועם האופוזיציה, שמגלה כלפיו חוסר אמון מוחלט.

מצד שני, לוין עצמו הדגיש לא פעם כי הגיע למשרד המשפטים כדי לממש את חזונו ולהוביל לשינויים במערכת המשפט. במצב הנוכחי, כשנתניהו מעוניין בחקיקה בהסכמה ובהקפאת שאר נושאי הרפורמה, בסביבת ראש הממשלה עולה ספק באשר לנכונותו של לוין להתיישר עם המדיניות הזאת.

יריב לוין: "הרפורמה שאני מציג כאן, לא קשורה בשום דרך, לא למשפט כזה ולא למשפט אחר". קרדיט: ערוץ הכנסת
גורמים בליכוד אומרים כי נתניהו רואה דווקא בכהן, שהוכיח את יכולותיו הדיפלומטיות בשורה של מהלכים שהוביל במשרד החוץ, מועמד לשר המשפטים, אשר יוכל לנהל מו"מ אפקטיבי להשגת הפשרה והסכמה רחבה, מול האופוזיציה ומול גורמים נוספים המתנגדים לרפורמה המשפטית.
לצד זאת, תפקיד שר החוץ יהווה שדרוג עבור לוין, שאותו נתניהו מעריך, והוא גם לא ירצה לפגוע בו פוליטית, ציבורית ואישית. בזמנו לוין אמר כי הוא מעוניין בתפקיד שר החוץ, כך שהרעיון לכהן בתפקיד אינו זר לו. באשר למשרד הביטחון, גורמים המעורים מסבירים כי "גישתו והתנהלותו של גלנט בנושא הרפורמה המשפטית הובילו למסקנה כי הוא יותר נציג הצבא בממשלה מאשר נציג הממשלה בצה"ל".
עם זאת, לפי הגורמים, מינויו האפשרי לשר האנרגיה לא יהווה פגיעה בו, משום שמדובר באחד התפקידים הבכירים. גלנט נחשב לדמות מוערכת בליכוד ובמערכת הפוליטית ואין כוונה לפגוע בו. כ"ץ מצדו, פרט להיותו אחד מבכירי ותיקי הליכוד בממשלה, כיהן בזמנו כראש המטה של אריאל שרון כשר הביטחון. יש לו גם רקע של שירות קרבי, מה שמוסיף לו נקודות בתור מועמד לתפקיד שר הביטחון. 
לטענת גורמים בליכוד, רעיון חילופי התיקים עלה והסתובב בסביבה הקרובה של נתניהו בשבועות האחרונים. בין היתר, ברקע המגעים לפשרה האפשרית שמתנהלים לאחרונה בין בית הנשיא לבין בכירי הליכוד, שהיו חברי צוות המו"מ בתקופת ההידברות.
בין היתר, הרעיון שהועלה על ידי נציגי צוות הנשיא הוא: פתרון לוועדה לבחירת שופטים בתור הוראת שעה התקפה לכנסת המכהנת בלבד. ולצד זאת – תיקון חוק לצמצום עילת הסבירות לפי מתווה הריכוך, שעלה בקרב הקואליציה ערב ההצבעה על החוק, אך לא יצא לפועל. לפי שעה, המגעים לא התקדמו ולא הבשילו לכדי גיבוש מתווה הפשרה. בשלב זה, האופוזיציה כלל לא משתתפת במגעים לפשרה. 

מהליכוד נמסר בתגובה: לא היה ולא נברא.