הממשלה אישרה היום (ראשון) את תכנית החומש לשנים 2028-2024 לצמצום פערים חברתיים וכלכליים ופיתוח כלכלי במזרח ירושלים, על סך כ-3.2 מיליארד שקל. את ההחלטה הגיש שר ירושלים ומסורת ישראל מאיר פרוש לאחר עבודה משותפת של משרדו עם משרד האוצר, עיריית ירושלים, ומשרדי הממשלה השונים. ראש עיריית ירושלים משה לאון, שוחח לפני זמן קצר עם ענת דוידוב בתכניתה ב-103FM, והתייחס לכך.
"נושם לרווחה": כיצד יפעל שר האוצר סמוטריץ' לאחר החלטת סוכנות הדירוג?
בסביבת סמוטריץ' הגיבו להרס המבנים במאחז: "קרקע שלא ניתן להסדיר"
"פה מדובר בהחלט בהשקעה למזרח העיר כשהיא מחולקת לתשתיות, לביוב, לחינוך ולהקטנת פערים. חשוב שנשקיע כמה שיותר תקציבים גדולים למזרח העיר לטובת החינוך, כי יש שם בעיה של רמה ושל שיטת החינוך - השיטה הירדנית", ציין.
עוד הוסיף: "לאחר 56 שנה משחרור ירושלים, עדיין מדברים על שיטת חינוך ירדנית, זה לא ייאמן. רוב רובם ככולם של תלמידי מזרח ירושלים הם ערבים. אנחנו לא כוללים את התלמידים היהודים, הם קשורים למערכת החינוך הישראלית כולה. חוץ מאחד או שניים, בתי הספר שלהם הם לא במזרח ירושלים".
על המחלוקת שהייתה בנושא עם שר האוצר בצלאל סמוטריץ', אמר: "אני לא משתמש במונחים של התגברות או ניצחון. הוא התחיל בכך שהוא חושש שמתארגנים תאים אסלאמיים קיצוניים באוניברסיטאות ואני אמרתי שלו, גם השב"כ אומר שלא, לכן יש את הוועדה שתפקידה לבדוק את הנושא, למנוע שיקראו כאלה מקרים ולהמליץ כיצד להוציא את 200 מיליון השקלים האלה".
התייחס לאון לסערה שאירעה סביב הסוגיה: "למעשה, עשו רעש יותר מדי גדול מ־200 מיליון השקלים האלה. הם כן חשובים, אני לרגע לא מפחית מחשיבותם - בהחלט מדובר בסכום חשוב. הם מיועדים גם לאוניברסיטאות וגם למכינות, אבל למעשה המטרה של התקציב הזה הוא לממן כמה שיותר סטודנטים במזרח העיר שילמדו במכינות שיכינו אותם ללימודי להשכלה הגבוהה בתוך המוסדות להשכלה הגבוהה שברחבי מדינת ישראל. הסכום כלול בתוך התוכנית - כיצד להוציא אותו, הוקמה וועדה שתפקידה לתת המלצות תוך 60 יום, אבל באופן עקרוני, הסכום כלול ומתוקצב ואני בטוח שנשתמש בו".
סייעת בהכנת הכתבה: דוד זבולוני, 103FM.