בחודש מרץ, לאחר שקרא שר הביטחון יואב גלנט לעצירת חקיקת הרפורמה המשפטית מחשש לסכנה מוחשית לביטחון המדינה, הודיע ראש הממשלה בנימין נתניהו על כוונתו לפטר את גלנט מתפקידו. בעקבות כך, אלפים יצאו לרחובות כאות מחאה ותמיכה בעמדתו של השר.

פרשן "מעריב" מעריך: יואב גלנט צפוי להתפטר בגלל החקיקה?

מאז ועד היום ידע שר הביטחון עליות וירידות מבחינת אהדת הציבור. על כך בחר בו פרופ' רפי קרסו כאיש השנה שלו, והסביר בשיחה עם ניסים משעל מדוע החליט זאת.

תחילה הודה פרופ' קרסו כי "אין ספק שהוא איש ראוי, אם הוא היה מועמד לרמטכ"לות. אני רוצה אבל לדבר על הטלטלה באהדת הציבור, בתחושה שבין תמיכה לסלידה שהוא עובר בתקופות האחרונות, ואיזה כוחות נפש צריך".

"אנחנו יודעים שכשהוא מונה לרמטכ"ל הוא העלה את חמת העם עקב חריגות הבנייה בעמיקם, ואלפים הפגינו מול הבית שלו. לא נעים אבל לא נורא", אמר, והמשיך: "אחר כך הוא מונה לשר הביטחון, תפקיד ראוי, בוודאי לאדם כמוהו עם כישורים כשלו, שהיה רמטכ"ל וללא ספק הוא מתאים לתפקיד, ואז הוא החל לדבר על הצורך בפשרה בין הקואליציה לאופוזיציה, ורמז מה יקרה אם לא תבוא פשרה. כשקרא לעצירה מיידית של החקיקה מחשש לסכנה לביטחון המדינה, נתניהו הודיע למחרת על הכוונה שלו לפטר אותו, ואז אלפים מיד יצאו לקפלן ומחו נגד ההחלטה - קיבל בבת אחת אהדה אדירה של הציבור, כל האהבה חזרה אליו ובגדול, ואז ביבי נסוג והצהיר שגלנט ימשיך", הוסיף פרופ' קרסו.

המשיך לתאר: "אחר כך יוצאים שוב נגדו, איך הוא יכול לשתוק. אם אני מנתח את זה, מצד אחד גלנט מבין שאם הוא יתפטר ומישהו עם פחות ניסיון ומיומנות יבוא במקומו, שלא נגיד קיצוני ממנו, והוא יהיה שר הביטחון, מישהו שיסכים עם הקו הימני הקיצוני - יהיה פחות טוב. הוא קרוע בין הדרך והצורך שלו לבטא את עצמו מצד אחד לבין העיסוק שלו כשר הביטחון, לבין המחויבות שלו כאזרח המדינה. למעשה לדעתי הוא מקריב את עצמו באיזשהו מקום בניגוד לאינטרס הפנימי שלו".

"לכן אני חושב שהוא איש השנה - הוא מוכן לבלוע את הכעס שיש עליו, את הכול כדי שלדעתו המצב לא יחמיר", הדגיש. "אם אני שם עצמי במקומו בין האינטרס שלי לבין האינטרס של המדינה וטובת הכלל, לכן אני חושב שמתאים לו להיות מבחינתי איש השנה. כולנו בני אדם, כולנו רגישים למה שאנשים חושבים עלינו, לאהדת הציבור, אין אדם שלא רגיש למה שחושבים עליו אפילו אם הוא מרים את האף ונראה כאילו שלא אכפת לו. ברגע שכל העם נגדך, אתה מרגיש דאון, מערכת החיסון שלך יורדת. ברגע שכל העם איתך אתה מרגיש גדול. כל הטלטלה הזו, לא יכול להיות שהיא לא משפיעה".

לסיום, חידד פרופ' קרסו כי "יש כאלה שהולכים עם מה שהם חושבים ולא אכפת להם, יש אנשים בפוליטיקה שהם סוציופתיים, אכפת להם רק מעצמם, אגואיסטים, רואים רק את טובתם, לא אכפת להם מה שחושבים ואומרים עליהם. אנשים משלמים מחיר נפשי".

סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו 103FM