ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום (רביעי) עם משלחת שגרירים לאו״ם, בהובלת שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן. מהמדינות נכחו שגרירי מלטה, בולגריה, צ׳כיה, הונגריה, רומניה, אוקראינה, סלובניה וסיירה לאון, בלשכת רה״מ בירושלים.
המשפחות ביקשו לקדם עסקה גם במחיר פירוק הממשלה; נתניהו השיב: "אין קואליציה"
יאיר לפיד בהצהרה מפתיעה: "מוכן להיכנס לממשלה במקום בן גביר וסמוטריץ'"
"ברוכים הבאים, טוב לראות את כולכם פה. אני שמח שבאתם לחזות במו עיניכם ולשמוע במו אוזניכם את הראיות של הטבח והברוטליות", אמר נתניהו בפתח דבריו. "האו"ם אינו ארגון מצטיין בכל הנוגע לטיפול בישראל, הוא מוטה לעיתים קרובות באופן בלתי ייאמן. יש לו מועצה לזכויות אדם, כביכול, שמקדישה חלק ניכר של ההחלטות שלה נגד ישראל ואף לא אחת נגד איראן, תימן או מקומות אחרים שבהם יש אכזריות ותוקפנות".
"אין הכוונה שהם צריכים לגנות גם אותם וגם אותנו", המשיך. "לא, משום שישראל נלחמת את מלחמתה של הציוויליזציה נגד הברבריות, משום שהיא מגיבה להתקפות אכזריות שבוצעו ללא התגרות מצידנו, ומשום שהיא עושה את זה במאמץ הגדול ביותר שצבא כלשהו אי פעם הקדיש להמעיט ככל הניתן פגיעה באזרחים, בזמן שאנחנו נלחמים נגד אויב שמבצע פשע מלחמה כפול. הוא גם פוגע באזרחים שלנו, משחיט את גופותיהם, אונס נשים וגברים, עורף להם את ראשם לאחר שאנסו אותם, שורף תינוקות בעודם בחיים וזוועות רבות אחרות, שרק בשואה ראינו דברים כאלה מתבצעים נגד העם היהודי".
"לדרום אפריקה היתה החוצפה לפנות עם זה לבית הדין הבין לאומי ולהאשים אותנו בביצוע רצח עם נגד מי שלמעשה הוא ארגון שמבצע רצח עם. הדבר הנורא ביותר הוא שרבים מהאישומים, כוזבים וחסרי שחר, שהאשימו אותנו בהם בהאג, הוגשו בידי עובדים של אונר"א. בשבועות האחרונים גילינו שעובדי אונר"א השתתפו בטבח".
עוד הוסיף: "הגיעה העת שהקהילה הבין לאומית והאו"ם עצמו יבינו שחייבים לסיים את המשימה של אונר"א. אונר"א מנציחה את עצמה. היא מבקשת לשמר את עניין הפליטות הפלסטינית. עלינו להחליף את אונר"א בסוכנויות או"ם אחרות וסוכנויות סיוע אחרות, אם נרצה לפתור את בעיית עזה כפי שאנחנו מתכננים לעשות. קיימות סוכנויות או"ם אחרות, קיימות סוכנויות אחרות בעולם - הן חייבות להחליף את אונר"א".
"חמאס חדר לשורות אונר"א. הארגון פועל בשירות חמאס, בבתי הספר שלו ובמקומות אחרים. אני אומר את זה בצער רב, משום שייחלנו לגוף אובייקטיבי ומועיל שיציע סיוע. אנחנו זקוקים לגוף כזה היום בעזה. אונר"א אינו הגוף הזה. חייבים להחליף אותו בארגון או בארגונים שיבצעו את המשימה".
שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן דיבר גם הוא: "כל מדינה שממשיכה לממן את אונר״א לפני חקירה מקיפה של הארגון צריכה לדעת, שכספה ישמש לטרור והסיוע שיועבר לאונר״א עלול להגיע למחבלי החמאס במקום לאוכלוסיה בעזה. אני קורא לכל המדינות התורמות להקפיא את תמיכתן ולדרוש חקירה מעמיקה שתקיף את כל עובדי הארגון".
כאמור, בפגישה השתתפו גם ר' הסגל צחי ברוורמן, היועץ המדיני אופיר פלק ושגריר ישראל באו״ם גלעד ארדן.