ראש יחידת צלצל של "המוסד" לשעבר, אודי לוי, טען בריאיון ל-BBC כי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, החמיץ את ההזדמנות "להרעיב את חמאס" כלכלית לפני מספר שנים, כך דווח ב-BBC. 

תחקיר: זה "המנכ"ל של חמאס" שמימן את הטבח בדרום
"כ-100 מיליון דולר": בכיר לשעבר במוסד מגלה - הנשק שיכול למוטט את חמאס

על פי הדיווח, לוי אמר ל-BBC שהוא יעץ לנתניהו לפעול נגד הכספים של חמאס מאחר ולהערכתו הדבר היה מעכב את ההתעצמות הצבאית של ארגון הטרור. עוד טען כי יש קשר בין טבח ה-7 באוקטובר לחוסר ההיענות של נתניהו. "יש סיכוי טוב שהיינו מונעים מכמויות גדולות של כסף להיכנס לעזה, המפלצת שחמאס בנה כנראה לא הייתה אותה המפלצת שאיתה התמודדנו", אמר.

 לוי ציין כי ב-2014 הוא הציג לנתניהו מידע על תיק השקעות של מיליוני דולרים, שלפי המוסד נשלט על-ידי חמאס. נתניהו בחר שלא לפעול בנושא. לדבריו, כדי לבנות מנהרות ברצועה ברצועת עזה ולשלם משכורות לכ-30 אלף פעילים, היה זקוק חמאס ל"מיליארדי דולרים" - שאותם קיבל.

על פי ההערכות, כ-40 חברות ברחבי המזרח התיכון וצפון אפריקה נמצאות בתיק ההשקעות, כולל ערב הסעודית, אלג'יריה, סודן, מצרים, המפרץ וגם טורקיה. ההשקעות לכאורה כוללות הכל, החל מבניית כבישים, תרופות וציוד רפואי ועד לתיירות, כרייה, חיפושי זהב ופרויקטי נדל"ן יוקרתיים.

"דיברנו על קטאר ואיראן כנותנות החסות העיקריות", אמר לוי על השיחות שלו עם ראש הממשלה . "במובן מסוים טורקיה אפילו יותר חשובה, מכיוון שעבור חמאס מדובר בנקודה מרכזית וקריטית לניהול התשתיות הפיננסיות שלו". הוסיף בריאיון לב-BBC בה צוין כי לשכת ראש הממשלה לא הגיבה לטענותיו. 

מאז 2022, שש מהחברות המפורטות במסמכים סומנו על ידי משרד האוצר האמריקאי כבעלות או בשליטה ישירה או עקיפה של חמאס. ארה"ב הגבילה את יכולתם לסחור באמצעות סנקציות.