ממשלת מלזיה קיבלה היום (רביעי) תלונה על כך ש-Meta הסירה פוסטים מפלטפורמת הפייסבוק הקשורים לדיווחים בתקשורת על פגישתו של ראש הממשלה אנואר איברהים עם מנהיג חמאס, כך אמר דובר ממשלת מלזיה. דובר הממשלה ושר התקשורת פחמי פאדזיל אמרו במסיבת העיתונאים כי ממשלת מלזיה תבקש הסבר מ-Meta.
"הודה בשיתוף פעולה עם ישראל": נעצר חשוד במעורבות בחיסול המהנדס פאדי אל-בטש
לא רק רפיח: "המצרים בלחץ גדול מאוד, ולא בגלל ישראל"
כזכור, מלזיה לא מחובבי ישראל. בדצמבר האחרון מלזיה החרימה את ישראל וראש הממשלה אמר כי הם "אוסרים על חברת הספנות צים ועל כל ספינה הנושאת דגל ישראל לעגון באחד מנמלינו".
בשנת 2022, דיווחה רשת אל-ג'זירה שהרשויות במדינה שחררו אקטיביסט פלסטיני מעזה שנחטף על ידי המוסד הישראלי בבירת מלזיה, קואלה לומפור. על פי הדיווח, החטיפה התרחשה בחודש שעבר ושירותי המודיעין של מלזיה הצליחו להגיע אל המקום בו הוחזק החטוף ולעצור את החוטפים, כאשר הפלסטיני שוחרר על ידי כוח מיוחד של משטרת מלזיה. עוד דווח, כי הסוכנים המלזים המעורבים בחטיפת הפעיל הפלסטיני הוכשרו על ידי המוסד במספר מדינות באירופה.
כמו כן דיווחה הרשת, כי ארגון הביון חקר את הפעיל אודות הקשר שלו עם גדודי עז א-דין אל-קסאם - הזרוע הצבאית של חמאס, באמצעות שיחת וידאו מתל אביב.
אתר החדשות המלזי "New Strait Times" דיווח כי לאחר החטיפה אילצו החוטפים את הפלסטיני לפתוח את הנעילה של הטלפון הנייד שלו, והשליכו את המכשיר מחלון הרכב.
לפי הדיווח, החטוף הוחזק בחדר כשהוא קשור לכיסא ועל עיניו כיסוי עיניים. לאחר זמן קצר החלה שיחת וידאו עם שני גברים שלטענת החטוף היו ישראלים. הם אמרו לו "אתה יודע למה אתה כאן". עוד דווח, כי במהלך חקירתו שאלו אנשי המוסד את הפלסטיני על יכולות המחשוב ופיתוח התוכנה של חמאס ועל האפליקציות בהן הוא עושה שימוש.
כשנשאל מדוע דווקא במלזיה, הבהיר הכתב הצבאי ברק רביד בריאיון כי במדינה יש מפקדה של הזרוע הצבאית של החמאס, "החמאס הקים שם תשתית צבאית בעיקר של מחקר ופיתוח של אמצעי לחימה ושל יכולות מודיעיניות וסייבר וזו כנראה הסיבה שאותו מבצע התבצע".
כמו כן, בשנת 2018, חוסל מהנדס בחמאס, פאדי אל-בטש, במלזיה.