חבר הכנסת דני דנון, לשעבר שגריר ישראל באו"ם וסגן שר הביטחון, שוחח עם בן כספית ואריה אלדד ב-103FM והתייחס להצהרת התובע הכללי בהאג לפיה יוגשו צווי מעצר בגין פשעי מלחמה נגד ראש הממשלה ושר הביטחון. 

נוטש את הליכוד? גלנט מגיב לחרושת השמועות בישיבת הסיעה
אחרי ההכרזה על הוצאת הצווים בהאג: נתניהו בתגובה ראשונה ומפתיעה

בפתח דבריו אמר יו"ר הליכוד העולמי, חבר הכנסת דני דנון: "אנחנו כרגע במלחמה גם בזירה הבין-לאומית. מבצעים טרור דיפלומטי. הדברים האלו לא מגיעים סתם. יש פעילות ענפה של משרד החוץ הפלסטיני ברמאללה, מתקפה מכל הכיוונים". 

הם לא לבד. מה צריכה להיות תגובת ישראל?
"האירוע שקרה היום הוא משמעותי, דרמטי אפילו, בפעם הראשונה בהיסטוריה של ביה"ד הפלילי שוקלים להוציא צווי מעצר לראש ממשלה ושר ביטחון של מדינה דמוקרטית. עד היום הם היו מוציאים צווי מעצר למנהיגים במדינות שונות באפריקה או מקומות אחרים, לאחרונה ברוסיה, בטענה שביצעו פשעים כאלו ואחרים תוך כדי מלחמה.

בפעם הראשונה, אנחנו רואים את השימוש בשפה הזאת נגד ראשי המדינה שלנו. מה שמקומם שהם שמים באותה נשימה את ראש הממשלה, שר הביטחון, מוחמד דף והנייה. כאילו שאין הבדל בין ממשלה דמוקרטית לבין ארגון טרור שתקף אותנו ב-7 באוקטובר". 

נתניהו וגלנט (צילום: דנה קופל, פול (פלאש 90))
נתניהו וגלנט (צילום: דנה קופל, פול (פלאש 90))

כשאתה פוגע בצורה אובססיבית ומתמשכת במשטר הדמוקרטי שלך ומתפאר באיך אתה שופך את משאיות הסיוע, אולי אנחנו פשוט לא חכמים?
"אין שום הצדקה להוצאת צווי מעצר נגד נבחרי ציבור. אנחנו מאוד מאוד הומאניים, אפילו יותר מדי הומאניים. תיקח את לוחות הזמנים של המלחמה. אני חושב שאנחנו זלזלנו במרכיב הזמן. חשבנו שיש לנו את כל הזמן שבעולם לחסל את חמאס.

אנחנו צריכים להבין שהזמן הוא משאב מוגבל ואנחנו רואים שבאמת יש היום מהלכים בזירה הבין-לאומית ובהחלט אנחנו צריכים לפי דעתי להוריד את הכפפות ולסיים את העבודה. לגמור את מה שנקרא 'גדודי חמאס', להתחיל לדבר על היום שאחרי ולהיכנס לאירוע הזה בצורה הרבה יותר מהירה, לשאוף להכרעה, כי הזמן לא עובד לטובתנו". 

מה ישראל יכולה לעשות בזירה הבין-לאומית?
"לפי דעתי אנחנו צריכים לבקש מידידינו בארה"ב, וכבר קיבלתי הודעה מכמה חברי קונגרס רפובליקאים ששוקלים חקיקה בנושא, בעבר כשבית הדין שקל לעשות משהו לגבי הפעילות של האמריקאים באפגניסטן ובעיראק, מהר מאוד הם קיבלו מכה רצינית מאוד ואיומים לגבי סנקציות ושלילת ויזות ודברים אחרים והם ירדו מהאירוע הזה.

לפי דעתי אנחנו צריכים לצפות ולבקש מידידינו בארה"ב להפעיל את משקלם בנושא הזה. בסופו של דבר, ארה"ב, גם היא לא חברה באמנת רומא, אבל יש לה משקל רב מאוד אם היא מאיימת על בית הדין, בעבר זה עזר להם".