מלחמת חרבות ברזל: חבר הכנסת גלעד קריב (העבודה) שוחח היום (שלישי) עם אראל סג"ל בתוכניתו ב-103FM ופרש את משנתו לגבי צווי המעצר של בית הדין הבינלאומי בהאג שהוצאו נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט.
אולטימטום נוסף לנתניהו מכיוון לא צפוי: "יש לו 24 שעות לקבל החלטה"
לאחר הודעת האג: אלה המדינות שבעדנו ונגדנו | הפילוח המלא
בפתח הראיון אמר: "אנחנו בעבודה מתנגדים נחרצות למהלך של בית הדין הבינלאומי. מדובר בשערורייה, להעמיד את נבחרי הציבור של מדינת ישראל באותה שורה עם הטרוריסטים הרצחניים של החמאס. לא הלכנו עם כולם כיוון שלא היה מדובר בהודעה משותפת של כל סיעות הבית הציוניות, אלא היה מדובר במכתב של דובר הליכוד שלא נוסח ביחד, לא משקף את הקונצנזוס, מדובר בספין של נתניהו".
"בזמן שאמסלם עומד על הדוכן, מקלל את חברי האופוזיציה, אז דובר הליכוד מנסח מכתב ורצים להחתים את כל חברי הסיעות. אם רצו פעולה אמיתית, מכנסים את כל ראשי הסיעות, חושבים יחד, מה המשמעות של המכתב, למיטב ידיעתי לא תרגמו את המכתב לאנגלית, לא הפיצו אותו ברחבי העולם - אז במה המכתב הזה עוזר למאבק שלנו? הוא ספין של נתניהו", הדגיש.
"עוד הפעם מפלגות המרכז, שהתמכרו לספינים האלו, תוך שלוש דקות", המשיך. "מפלגת העבודה התייצבה באופן מיידי להגנת חיילי צה"ל וקציני צה"ל, ואפילו להגנת הממשלה כי היא נבחרה באופן דמוקרטי. אבל אתה מטשטש את ההבדל בין העמדה העקרונית להתמכרות של ספינים מיותרים של הליכוד. אם אתה בעצמך הזכרת את העניין הזה שמדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית שיש בה מערכת משפט עצמאית שלא מהססת גם לבדוק תלונות על פעולות צבאיות או אחרות, את זה היה צריך לכתוב במכתב".
לאחר מכן אמר: "אם המטרה שלו הייתה לעורר שיח בזירות העולם, להפעיל השפעה, אז במכתב היה צריך להכניס את האמירה שלישראל יש מערכת משפט עצמאית. כל המטרה של המכתב הזה הייתה למנוע שיח ציבורי נוקב בישראל, שמבוסס על האמירה 'אנחנו חד משמעית נגד הצווים אבל גם רוצים לבדוק איך מדינת ישראל רושמת לעצמה עוד כישלון בזירה הבינלאומית'".
"זו הסיבה מדוע רצו כל כך מהר להחתים את חברי הכנסת, כדי למנוע את השאלה איך המדינאי, שהוא בשורה הראשונה לש מנהיגי העולם, מביא אותנו למצב הקשה, המביש והלא ראוי הזה", המשיך. "התובע עשה מעשה מעוות מוסרית, אין ספק שזה קשור גם להטיה בשיפוט של ישראל בזירות בינלאומית, אבל זה לא קשור גם לעובדה ששרים מצהירים שהם בעד פשעי מלחמה? אין קשר בין הדברים? אני לא עובד אצל טופז לוק, אני עובד אצל הציבור הישראלי".
"לכן, ברגע שפורסם דבר הצווים אמרנו מיידית, עוד לפני שסיעות אחרות גיבו, שאנחנו מתנגדים. להבדיל ממפלגות הימין, לנו יש קשרים עם פוליטיקאים באירופה שאנחנו מדברים איתם ב4 השעות האחרונות. אבל אתה רוצה להתעלם, וזו בחירה שלך, אבל אני מזכיר לך שבנובמבר היועמ"שית הודיעה לכל שרי הממשלה שההתבטאויות הללו פוגעות ביכולת להגן על ישראל בזירות בינלאומיות", הוסיף.
לאחר מכן אמר: "זה לא שכנע את סמוטריץ', אליהו, בן גביר, אלי כהן וישראל כץ, והחמור מזה שנתניהו לא קרא אותם לסדר. אז אני אעשה הכול כדי להיאבק בצווים האלה, אבל לא אתפתה לספינים של נתניהו. יש לנו הרבה מאוד ביקורת עניינית גם על קבלת ההחלטות, אנחנו חושבים שמדינת ישראל הייתה צריכה להגיע להכרעה הרבה יותר מהירה".
"לא מנהלים מלחמות שבעה חודשים, אתה יודע את הביקורת, ויש לי גם ביקורת על הרבה מאוד היבטים בהתנהלות של הממשלה סביב הסוגייה ההומניטרית", ביקש לחדד.
לאחר מכן אמר: "צריך להבין את האבסורד, בסופו של דבר מדינת ישראל מכניסה סיוע הומניטרי, אז להיות במצב שבסוף אנחנו מכניסים את הסיוע אבל כל הזמן צריך לטאטא את הלכלוך אחרי אמירות של שרים או אחרי מה שרואים היום סביב משאיות הסיוע. אין לי ביקורת על מחאה ציבורית נגד הסיוע ההומניטרי, למעט העובדה שלרוב מחאה ציבורית מגיעה מכיוון הציבור שלא תומך בממשלה".
"פה יש עניין קצת יותר סדרתי, יש פה עניין של מפלגות שיושבות בקואליציה, כל היום מתלוננות על מדיניות הממשלה שהם חברים בה, זו תופעה לא של דמוקרטיה, זו תופעה של לשחק בנדמה לי והסרת אחריות. לגיטימי מאוד לעשות מחאה נגד העברת הסיוע ההומניטרי, ומי שחושב שזה לא נכון, לא לגיטימי שחוליגנים לוקחים תושב מזרח ירושלים ופוצעים אותו עד שהוא צריך להגיע לטיפול נמרץ".
בסוף הראיון אמר: "לא לגיטימי שחוליגנים בשטחים גורמים לפלסטיני להיות שכוב על המדרכה והמשאית שלו עולה באש כשגם חיילי צה"ל באזור. אם אתה רוצה לדבר על הגנה בינלאומית, אלה בדיוק התמונות שהן גם אסון מוסרי, ואני עוד מחכה לשמוע את הגינוי מאנשי חינוך, פוליטיקה, רבנים, שכן, בהחלט אפשר להתנגד לסיוע ההומניטרי, אבל להביא פלסטינים למצב שהם מאושפזים כי הם נהגי משאיות שהובילו מזון - חרפה יהודית".