ארה"ב הגישה הלילה (שלישי) במועצת הביטחון הצעת החלטה הקוראת לצדדים לקבל את ההצעה לעסקה. טרם נקבע מועד לדיון ולהצבעה, אך האמריקאים מנסים להעלות את ההצעה להצבעה בהקדם האפשרי כבר השבוע.

הסעיף שבמחלוקת בעסקת החטופים: "הדיל" הסודי בין ארה"ב למצרים וקטאר | דיווח
צריך לומר את האמת לציבור: האסון שיפול עלינו אם נפתח במלחמה בצפון | בריק

מדובר בערוץ נוסף שדרכו באמריקאים מפעילים לחץ לטובת העסקה. הממשל  עובד מסודר, לאחר שסומנה המטרה - העסקה שתוביל להחזרת החטופים ולסיום מלחמה - כל המערכת עובדת במקביל, מפעילה לחץ במספר ערוצים. זאת הדרך של הממשל לייצר עטיפה מושלמת לקידום העסקה, כולל המהלך במועצת הביטחון שהיא אחד המוסדות הכי חשובים בעולם ותמיכתה בעסקה תהווה אמירה משמעותית.

בתוך כך, מצרים מעריכה כי העסקה תיכנס לתוקף בתחילת השבוע הבא, בהנחה שהדברים יתנהלו כמתוכנן, לאור הלחץ האמריקאי על ישראל מצד אחד, והמהלכים הדיפלומטיים האזוריים התומכים במאמצים אלה מצד שני. עם זאת, קיימים חששות במצרים מכך שהממשלה הישראלית לא תעמוד בהפסקת האש לאחר שתקבל חלק מהחטופים בחזרה.

על פי המידע, מצרים וקטאר ביקשו מחמאס להימנע מביצוע פיגועים, בתמורה להבטחות אמריקאיות בעל פה על סיום המלחמה ומניעת חידושה. קיימים חששות כי הבטחות אלה אינן מחייבות את וושינגטון, שבה אנשי ממשל עסוקים במערכת הבחירות לנשיאות.

שר החוץ האמריקאי אנתוני בלינקן דן עם עמיתו המצרי סאמח שוקרי בדאגות הערביות לגבי העסקה המוצעת. השניים סבורים כי היא תהפוך את כל הצדדים למנצחים ותהפוך את סיום המלחמה למציאותי. הם גם הדגישו כי אין להתחיל בכל דיון על שיקום רצועת עזה לפני הסכמה על מנגנון שימנע חידוש עימותים בין חמאס לישראל.

בינתיים, מצרים החלה במאמצים חדשים לקרב בין עמדות הרשות ברמאללה לבין חמאס, דרך מגעים שיתעצמו בימים הקרובים. גורם בכיר במשרד החוץ המצרי רואה בכך את "הדרך היחידה לקדם מספר עניינים לטובת שיפור מהיר יותר במצב ברצועה, וכמפתח לפתרון שיסיים את התירוצים הישראליים להמשך המלחמה". המטרה היא לגבש הצעות לאחר דיונים עם הצדדים השונים ולהבטיח עריכת בחירות פלסטיניות בהקדם האפשרי.