ראש ממשלת צ'כיה, פטר פיאלה, הודיע היום (חמישי) ליו"ר הכנסת, אמיר אוחנה, כי צ'כיה תגיש ערעור לבית הדין בהאג (ICC) על צווי המעצר נגד ראש הממשלה ושר הביטחון. על פי הערעור אין בסמכותו של בית הדין להוציא צווי מעצר נגד ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט. בכך צפויה צ'כיה להצטרף למספר מדינות המתנגדות לצווי המעצר, בהן הונגריה, גרמניה ובריטניה.
ארדואן חושב על עצמו: האם האויב של ישראל הולך לפגוע בפוטין?
"מי שלא רוצה ועדת חקירה יודע למה": המערכת הפוליטית סוערת בעקבות תחקיר בארי
הדברים נאמרו במהלך משלחת הכנסת לצ'כיה, בראשות יושב ראש הכנסת ובהשתתפות חברי הכנסת שלום דנינו (הליכוד) ושרון ניר (ישראל ביתנו) שקיימה היום סדרת מפגשים עם בכירי המדינה בהם ראש הממשלה פטר פיאלה, יושבת ראש בית הנבחרים מרקטה פקארובה אדמובה, נשיא הסנאט מילוש ויסטרצ'יל ועם ועדות החוץ, הביטחון וההגנה של בית הנבחרים.
עוד אמר ראש הממשלה פיאלה ליו"ר הכנסת כי הוא מעוניין ומוכן להעביר את שגרירות צ'כיה לירושלים, אולם לדבריו "יש לעשות זאת בזמן המתאים וביחד עם מדינות נוספות". הוא הוסיף: "עלינו לסלק את חמאס מהשלטון בעזה. נוכל להשיג שלום ושגשוג, רק אם נסלק את הטרור".
יו"ר הכנסת אמיר אוחנה אמר למארחיו: "צ'כיה בחרה בצד הנכון של ההיסטוריה והוכיחה שוב את תמיכתה הגדולה בישראל בעודנו מתמודדים עם המתקפה הנתעבת. הכוונות המבישות של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג להוציא צווי מעצר נגד מנהיגי מדינת ישראל, הנלחמים בשם העולם החופשי כולו נגד ארגוני טרור קיצוניים ורצחניים, הן חרפה מוסרית".
היו"ר אוחנה התייחס גם למצב הביטחוני בצפון הארץ, ואמר: "המאמצים הדיפלומטיים לא נשאו עד כה פרי. מתקרב הרגע שבו מדינת ישראל תגיד "די" ולאף אחד לא תהיה זכות לבקר את תגובתנו". יו"ר וחברי הכנסת התקבלו במחיאות כפיים סוערות וממושכות על ידי חברי הפרלמנט הצ'כי, כשביקרו בישיבת המליאה.
יו"ר בית הנבחרים אדמובה ציינה בהצהרה משותפת לתקשורת שקיימה עם יושב ראש הכנסת: "לישראל יש זכות להגנה עצמית. לעולם לא אשכח את מראות הזוועה בעת ביקורי בכפר עזה". אדמובה קראה לשחרור כל 120 החטופות והחטופים משבי החמאס.