חמישה ימים לאחר מתקפת הטילים הבליסטיים מאיראן, בישראל נמשכים הדיונים על אפשרויות התגובה. האופציות נבחנות בדרג המדיני ובצמרת צה"ל, כאשר המכנה המשותף הוא ההבנה כי ישראל חייבת להגיב לתקיפה בצורה משמעותית. יש להדגיש שהמתקפה האיראנית האחרונה עלתה על התקיפה האיראנית באפריל, הן בהיקפיה והן בתוצאותיה.
אתמול (שבת) הגיע לישראל הגנרל מייקל קורילה, מפקד פיקוד המרכז של צבא ארה"ב. על פי מקורותינו, עדיין מתקיימים עימו דיונים גם לאורך היום. גורמים בכירים בישראל אמרו ל"מעריב": "אנחנו נמצאים בקשר הדוק ורציף עם האמריקאים עמדתם ידועה לנו ואנחנו קשובים, אך בסופו של דבר ההחלטות תתקבלנה באופן עצמאי ועל בסיס מכלול של שיקולים וערכות שלנו, בהתאם לצורך הביטחוני של ישראל".
מכה אחר מכה: סמל העוצמה האיראנית שאיים על הגליל - הושמד
גם באיראן ובחיזבאללה מבינים: בעל הבית בישראל השתגע
על רקע הדיונים, חלק מהגורמים מותחים ביקורת על כך שגם הפעם ישראל חוזרת על אותו דפוס ולא ממהרת להגיב: "הפעם, בשונה מהמתקפה האיראנית בחודש אפריל, לא היה פה אפקט ההפתעה. איראן לא הסתירה כי בכוונתה לתקוף שוב את ישראל אחרי חיסולו של איסמעיל הנייה. היה לנו מספיק זמן לתכנן את צעדינו ולהיות מוכנים ברגע שזה קורה".
עוד מסרו הגורמים: "לו ישראל הייתה מגיבה מיד אחרי שאיראן שיגרה לעברנו את הטילים הבליסטיים שלה, היינו מקבלים מרחב התמרון נרחב יותר, כולל לגיטימציה ותמיכה בינלאומית. היתרון של תגובה מיידית הוא שיש לו סבירות גבוהה לסיים את האירוע בלי לחייב את איראן להגיב על התגובה שלנו. היינו חוסכים סבב נוסף, שכרגע כמעט בלתי נמנע".
מנגד, גורמים נוספים מבהירים כי בגיבוש התגובה הישראלים נלקחים בחשבון שורה של שיקולים משמעותיים עד קריטיים, ומדגישים שחיפזון בהליך קבלת ההחלטות עלול לגרום נזק ביטחוני, מדיני וכלכלי.