קיבוץ ניר עוז שלח הערב (שלישי) הזמנה אישית לראש הממשלה בנימין נתניהו להגיע ולבקר לראשונה בקיבוץ ניר עוז ביום האבל הלאומי. "אנו מזמינים אותך להגיע למקום בו התרחש האסון, מקום שבו החיים והמוות שכנים - בין החורבות שנותרו מהבתים, מהם זעקותינו לא נשמעו", נכתב בהזמנה. "חברי הקהילה יהיו שם כדי לקבל את פניך".

חברי הקיבוץ כתבו כי "בשבעה באוקטובר, קיבוץ ניר עוז היה הקיבוץ היחיד אליו לא הגיעו כוחות הביטחון בשעות בהן המחבלים שהו בקיבוץ ועל כן אלה הספיקו לעשות כרצונם, לרצוח ולחטוף מעל רבע מהאוכלוסייה של ניר עוז ולהיכנס לכל בית בקיבוץ למעט שישה בלבד. ההשלכות הקשות של אותו יום נמשכות כאשר 29 מאנשינו עדיין בשבי חמאס בעזה".

"מאז שבעה באוקטובר, חיינו כתושבי ניר עוז השתנו מן היסוד. רבע מהקהילה שלנו נרצחה או נחטפה, והיממה הארוכה ההיא, בה איש לא נחלץ לעזרתנו, נמשכת עד היום - כאשר 29 מאנשינו עדיין מוחזקים בשבי חמאס בעזה. עבורנו, אין צורך ביום אבל לאומי. בקהילה שלנו, האבל הוא חלק בלתי נפרד מהשגרה היומיומית כבר למעלה משנה".

קיבוץ ניר עוז  (צילום: חיים גולדברג)
קיבוץ ניר עוז (צילום: חיים גולדברג)

"עם זאת, אם ממשלת ישראל בוחרת בכל זאת לציין יום אבל לאומי, אנו מזמינים אותך, ראש הממשלה, להגיע ביום זה לביקורך הראשון בקיבוץ ניר עוז - המקום שבו מתגלמות ההשלכות הקשות של אותו יום. ניר עוז הפך לסמל של אובדן ושבר, אך גם של עמידה איתנה וגבורת יחידים, שנטלו על עצמם את המשימה שהמדינה כשלה בה - משימת ההגנה על אזרחיה", הוסיפו.

קיבוץ ניר עוז אחרי הטבח (צילום: חיים גולדברג, פלאש 90)
קיבוץ ניר עוז אחרי הטבח (צילום: חיים גולדברג, פלאש 90)

חיים ילין בעצרת החטופים המשותפת לקיבוץ בארי וניר עוז (צילום :דוברות בארי)

"ביום כזה, תושבי ניר עוז ואזרחי ישראל זקוקים למנהיגותך. לצד טקסים וסמלים, אנו מזמינים אותך להגיע למקום בו התרחש האסון, מקום שבו החיים והמוות שכנים - בין החורבות שנותרו מהבתים, מהם זעקותינו לא נשמעו. חברי הקהילה יהיו שם כדי לקבל את פניך. נוכחותך בקיבוץ תעביר מסר ברור: ממשלת ישראל נחושה לפעול כדי להבטיח שתושבי ניר עוז ואזרחי המדינה לא ימשיכו לשלם מחירים כבדים, ומחויבת לפעול בראש ובראשונה להשבת 101 החטופים והחטופות ולאחר מכן לשיקום הנגב המערבי וקהילותיו, לצד חיזוק האמון בין הציבור להנהגתו".