שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', מקדם את ההסדר הכספי שבו הותנתה פרישת היועצים המשפטיים, המתייחסת להחלטת ממשלת אולמרט משנת 2009, לפיה יועצים משפטיים במשרדי הממשלה יסיימו את תפקידם לאחר שבע שנים בכפוף להסדר פיצויים שיקבלו, בעקבות הצורך לעזוב את שירות המדינה בגיל צעיר.

הקידום הנ''ל של סמוטריץ' בא לאחר שנים ארוכות שבהן לא הייתה הגעה להסדר מסוג זה ויועצים משפטיים נשארו במשרדיהם הרבה מעבר לשבע שנים.

מצד היועצים המשפטיים צפויה התנגדות, בעיקר מכיוון שעברו שנים מאז החלטת ממשלת אולמרט, והממשלה "התעוררה" לאחר יותר מעשור, ומעוניינת לכפות הסדר כספי ופיטורם מידיים תוך חודשיים של כל מי שהיה בתפקידו שבע שנים, וזאת ללא היערכות מראש.

מבחינת סמוטריץ' יש בונוס קטן. לאחרונה יועמ"ש משרד האוצר אסי מסינג מילא שבע שנים בתפקידו. אם ההסדר הכספי יעבור, מסינג יפוטר ממשרד האוצר, וסמוטריץ' יוכל לדאוג למינוי של יועץ משפטי נוח יותר.

עו"ד יצחק גורדון, יו"ר איגוד המשפטנים מסר לאור האירוע: "לא נקבל מהלכים חד-צדדיים וכוחניים לפיטורי יועצים משפטיים או לכפיית הסדרי פרישה, שיפגעו פגיעה קשה בשירות המשפטי ובשירות הציבורי כולו".

עו''ד יצחק גורדון (צילום: באדיבות המצולם)
עו''ד יצחק גורדון (צילום: באדיבות המצולם)

מטה המאבק חופשי בארצנו: "התכנית הזדונית לפיטורי היועצים המשפטיים של משרדי הממשלה היא מהלך מסוכן שמוכיח שממשלת נתניהו לא למדה דבר מאסון השביעי באוקטובר. בזמן ש-101 חטופים עדיין בשבי החמאס, עשרות אלפי מפונים מהצפון והדרום לא יכולים לחזור לבתיהם, והמשק קורס תחת נטל המלחמה - הממשלה חוזרת למשימתה העיקרית: פירוק שומרי הסף והחלשת הדמוקרטיה הישראלית. 

״הכוונה להחליף את היועצים המשפטיים בפקידים צייתנים היא צעד נוסף בדרך להפיכה משטרית מלאה. זו אותה התנהלות מסוכנת של זלזול בשומרי הסף שהובילה אותנו לאסון הנורא ביותר בתולדות המדינה. הערב נתייצב בהמונינו מול הכנסת להגן על הדמוקרטיה הישראלית״.