אחרי הודעתו של גדעון סער על התנגדותו לחוק המעונות, עולים היום (שני) קולות נוספים נגד החוק בתוך הקואליציה. לעת עתה לא ברור האם הצעת החוק תעלה ביום רביעי להצבעה בקריאה טרומית, כפי שסוכם. הדבר תלוי במידה רבה בביטחון של הנהלת הקואליציה כי לחוק יהיה רוב, מה שלא בטוח לאור התנגדותו של סער ושל חברי קואליציה נוספים.
בין היתר, יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ יולי אדלשטיין, הודיע כי יתנגד לחוק. ""לא אתן ידי - לא חוק מעונות ולא לשום חוק שינסה לעקוף את המאמצים הבלתי פוסקים שלנו להרחיב את בסיס הגיוס במדינת ישראל", אמר. אדלשטיין מצטרף בין היתר לח"כ דן אילוז, שהחל את גל ההתנגדות לחוק.
לאור ההתנגדויות הללו, ח"כ יעקב אשר מיהדות התורה אמר כי "אם הליכוד יתפצל בחוק המעונות וחלק מחבריו יצביעו עם האופוזיציה כדי לפגוע בתעסוקת נשים חרדיות, גם לנו יש דעות שונות לגבי חוק הרייטינג, חוק התאגיד ולשכת עוה"ד. יש גם הצעות טובות של האופוזיציה שאפשר לתמוך בהן. אין לנו מה להפסיד".
בהמשך, שרים יצאו נגד היועמ"שית במהלך ישיבת הממשלה שנערכה מוקדם יותר היום. השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, אמר: "הפתרון של הצפה הוא זמני, עד שיאפשרו מאסר בקהילה, שזה יפנה הרבה יותר מקומות. הבעיה שהיועצת המשפטית מתנגדת. לכל דבר טוב היא מתנגדת".
השר דוד אמסלם הוסיף: "כל דבר נעצר אצלה. בגללה עברנו לעבוד באמצעות הצעות חוק פרטיות". שר התקשורת, שלמה קרעי, הצטרף וחיזק אותו: "צריך לפטר אותה".
השר אמסלם המשיך: "הוא (בעודו מצביע על גיל לימון) והיא אשמים בכל". השר בן גביר השיב לו בתגובה: "לצערי גם את חלוקת כלי הנשק היא ניסתה למנוע. היום כולם מבינים כמה זה הציל חיים".
נתניהו חתם בדברים: "זה יעוץ משפטי לעומתי. ראינו מה אישרו בממשלה הקודמת, הסכמי גז לא חוקיים, מינויים בממשלת מעבר. אי אפשר לעבוד כך. מבקש מיריב שייתן הצעה איך אפשר לפתור. היא לעומתית לנו.
בתוך כך, גורמים נוספים ביהדות התורה אמרו היום כי "מצפים מרה"מ להשליט משמעת בשורות בקואליציה, בדגש על הליכוד. אם חוק המעונות לא יעבור ביום רביעי נצביע על פי החלטותינו בכל חקיקה שתעלה משורות הליכוד".
גדעון סער אמר היום בפתח ישיבת סיעתו: "בשבוע שעבר אמרתי פה: המחויבות שלנו היא לחיילי צה"ל, לערך של השירות בצה"ל ולחשיבות השירות בצה"ל. בשורה התחתונה – חקיקת החוק המכונה 'חוק המעונות' במצב הדברים הקיים תעביר מסר של עידוד להשתמטות משירות בצה"ל וסיוע בכך. איננו יכולים לפגוע בערך השירות בצה"ל, במשרתים ובמשפחותיהם הנושאים את הנטל הכבד של בטחון המדינה על שכמם.
"על כן, אם תובא למליאת הכנסת הצעת החוק נצביע נגדה. המילואימניקים שירתו ומשרתים במהלך השנה האחרונה היקף בלתי נתפס של ימי מילואים; יש נופלים; יש פצועים בגוף ובנפש. משפחותיהם משלמות מחיר יקר – משפחתי ופעמים רבות גם כלכלי. בשעה זו, על הממשלה ועל צה"ל לחתור לביצוע מהלכים משמעותיים שמגבירים את ההשתתפות של כל חלקי הציבור בחובה ובזכות לשרת. זה צו השעה".
במקביל, גם במפלגות רע"מ וחד"ש-תע"ל הכריזו רשמית כי לא יצביעו לחוק המעונות. מרע"מ נמסר: "נצביע נגד חוק המעונות ולא נאפשר את שרידות ממשלת נתניהו".
יו"ר רשימת חד״ש-תע״ל, איימן עודה, אמר בישיבת הסיעה: "העמדה של סיעת חדש תעל ברורה מאוד. כל דבר שיעמיק את הפער ויפגע בקואליציה ויעזור בהפלת הקואליציה זו העדיפות הראשונה של סיעת חדש תעל. נצביע נגד חוק המעונות".
על רקע הדברים הללו, מזכיר הממשלה, יוסי פוקס, אמר אמש כי אם היועמ"שית תסיר את התנגדותה להחלטת הממשלה מספטמבר הקובעת כי סבסוד המעונות על פי הקריטריונים הישנים (מלפני החלטת בג"ץ והחלטת היועמ"שית שביטלו הטבות לחרדים מחויבי הגיוס שלא מתגייסים) יוארך בשלושה חודשים, אזי חוק המעונות יתייתר ולא יקודם כל עוד הארכת הסבסוד בתוקף.
אולם, מכתב היועמ"שית הבוקר, בו מסרה לפוקס כי אינו רשאי להנחות עובדי מדינה לקבוע סבסוד למעונות בניגוד לדין וכי על הסבסוד להיות מחולק באופן שוויוני ולא לשמש כלי שמעודד אי גיוס לצה״ל, מוכיח כי אין היתכנות לכך וכי הכל תלוי ברוב.