בעקבות קריאתו של שר החוץ הטורקי להטיל אמברגו נשק על ישראל, פנה "מעריב" לד״ר חי איתן כהן ינרוג׳ק, מומחה ליחסי חוץ של טורקיה ויחסי ישראל-טורקיה וחוקר במרכז דיין באוניברסיטת תל אביב. ד"ר כהן ינרוג'ק, שנולד וגדל בטורקיה, הסביר: "מדובר במדיניות עקבית של טורקיה, שמנסה להוביל את החזית הדיפלומטית נגד ישראל".
לדבריו, בתוך טורקיה ארדואן נתון לביקורת חריפה מצד גורמים אסלאמיים, הטוענים שאינו מחריף את עמדותיו כלפי ישראל. "לפני יומיים נערכו הפגנות ענק בנמלי טורקיה, שבהן טענו המפגינים שהייצוא והייבוא עם ישראל נמשכים, למרות ההחלטה החד-צדדית של טורקיה כאילו הכול הופסק," הוא ציין. "באמצעות הצהרותיו של שר החוץ, ארדואן מנסה להפחית את הלחץ הציבורי האסלאמי בארצו ולהראות שהוא נוקט בעמדה תקיפה יותר נגד ישראל".
עוד הוסיף ד"ר כהן ינרוג'ק: "ראינו בעבר כיצד טורקיה חברה לדרום אפריקה ואף סיפקה "ראיות" לבית הדין הבינלאומי שמציגות לכאורה את ישראל כמי שמבצעת רצח עם. כעת, טורקיה מנסה להוביל מאבק דיפלומטי חדש, עם דרישה לאמברגו נשק על ישראל".
לדבריו, טורקיה משמשת כיריבה של ישראל, אם כי אינה נחשבת אויבת משום שעדיין מתקיימים בין המדינות יחסים, בדומה ליחסים עם ספרד ודרום אפריקה, ולכן אינה במעמד עוין דומה לאיראן. עם זאת, ציין שהיא בהחלט פועלת נגד האינטרסים החיוניים של ישראל.
במישור הדיפלומטי, הסביר, ישראל מכירה את ספקיות הנשק המרכזיות שלה, וחשוב שתבהיר לכולן כי ההאשמות הן כוזבות. בנוסף, בעקבות קריאת טורקיה לאמברגו, תוכל ישראל לראות מי מהמדינות עומדת לצידה ומי לא.
"עבורנו, ה-7 באוקטובר הוא נקודת מפנה," סיכם ד"ר כהן ינרוג'ק. "מדינות שנוקטות עמדה נגד ישראל צריכות לשלם על כך מחיר. על ישראל לפעול נגד האינטרסים של מדינות אלו, במיוחד בתוך שטחה, ולהגביל את פעילותן כאן".