המשא ומתן הארוך בין הליכוד לשר גדעון סער (הימין הממלכתי) הסתיים הבוקר (רביעי) לאחר שהצדדים הגיעו להסכמות. ההסכם הקואליציוני צפוי להיות מונח היום על שולחן הכנסת.
החלק החשוב שבהסכם עליו הצדדים ניהלו משא ומתן בכמה סבבים הוא הליך חזרתם של סער ואנשיו לליכוד. על הפרק: לפחות שריון אחד ברשימת הליכוד עבור אחד מאנשי הימין הממלכתי, קיצור פז"ם עבור סער עצמו, אם וכאשר יחליט להתמודד בפריימריז להרכב רשימת הליכוד, והאפשרות לכל פעילי הליכוד שעזבו את המפלגה יחד עם סער, בעקבות פרישתו ב-2020 - לחזור לשורות הליכוד כבר לקראת הוועידה שיתכן ותתקיים בשנה הבאה.
על פי ההסכם הקואלציוני, סער כאמור ימונה לשר החוץ והמשרד בראשותו יקבל תוספת תקציבית חסרת תקדים לשנת 2025 של 545 מיליון ש״ח עבור שדרוג דרמטי של ההסברה הישראלית. התקציבים ישמשו בין היתר לפעילות של קמפיינים בחו״ל, בתקשורת הזרה, ברשתות החברתיות ועוד.
ההסכם הקואליציוני של המחנה הממלכתי by maariv on Scribd
במסגרת הגברת פעילות ההסברה, משרד החוץ יקיים פעילות מרוכזת בקמפוסים בארצות הברית כדי לשנות את היחס לישראל ולמדיניות שלה. זאת תוך שיתוף פעולה עם הקהילה היהודית בארה״ב ומבלי לפגוע בפעילות משרד התפוצות. השר סער ייקח חלק קבוע בהתייעצויות הביטחוניות והמדיניות, כולל בנושא תוכנית הגרעין האיראני.
על התחום ההסברה תיהיה אמונה ח״כ שרן השכל שתמונה לסגנית שר החוץ. כמו כן, ח״כ זאב אלקין ימונה לשר במשרד האוצר ויהיה אמון על מנהלת תקומה ומנהלת שיקום הצפון. בנוסף, סער ואלקין וסער יכהנו כחברים בקבינט המדיני-ביטחוני, כשסער ייקח חלק באופן קבוע בהתייעצויות הביטחונית והמדיניות כולל בנושא תוכנית הגרעין האיראנית, ואילו אלקין יהיה שותף בגיבוש תוכנית ״היום שאחרי״ ברצועת עזה.
כזכור, אמש פיטר ראש הממשלה בנימין נתניהו מתפקידו את שר הביטחון יואב גלנט, כשנה וחצי לאחר שפיטר אותו לראשונה, במה שכונה כ"ליל גלנט" מרץ 2023, לאור חיכוכים בין השניים בשנה האחרונה מאז תחילת המלחמה. את גלנט יחליף שר החוץ, ישראל כ"ץ, שתפקידו הוצע בהתאם לגדעון סער.