מליאת הכנסת אישרה הלילה (חמישי) בקריאה שניה ושלישית את הצעת חוק גירוש משפחות מחבלים של חברי הכנסת חנוך מלביצקי, אליהו רביבו ואלמוג כהן ברוב של 61 תומכים אל מול 41 מתנגדים ולאחר פיליבסטר שנמשך לתוך השעות הקטנות.

לפי הצעת החוק, בידי שר הפנים הסמכות להורות על גירוש בן משפחה של מחבל אם הוא ידע מראש על תוכניתו בצע מעשה טרור ולא עשה את כל המאמצים הנדרשים כדי למנוע את עשייתו. כמו כן, בידי השר גם הסמכות  להורות על גירוש אותו בן משפחה אם הביע תמיכה או הזדהות עם מעשה הטרור או אם פרסם דברי שבח, אהדה או עידוד.

הצעת החוק מפרטת גם את ההליך שבו תגורש המשפחה: השר יזמן תחילה את בן המשפחה לשימוע שייערך תוך 10 ימים ממועד מתן ההודעה על עריכת השימוע; במהלך השימוע תינתן לבן המשפחה האפשרות לטעון את טענותיו והוא יהיה זכאי לייצוג משפטי; בתוך 14 יום השר ימסור את החלטתו. משטרת ישראל תהיה רשאית להשתמש בכוח סביר, במידת הצורך, בכדי לבצע את החוק.

תוקף צו הגירוש לבן משפחה עם אזרחות ישראלית יהיה לכל הפחות שבע שנים ולכל היותר 15 שנים. במקרה של אדם שמחזיק רישיון לישיבה ארעית או לישיבת קבע בישראל, צו הגירוש לא יפחת מ-10 שנים ולא יעלה על 20 שנים.

ח״כ אלמוג כהן יוזם החוק מסר: “החוק הוא צעד היסטורי במאבק למען ביטחון אזרחי מדינת-ישראל ועתיד ילדינו. כל משפחת מחבל שתומכת בטרור תגורש מהמדינה בבוז והשפלה. אמשיך להילחם בנחישות בהגנה על אזרחי המדינה”.

ח"כ רביבו ציין כי החוק מהווה נדבך נוסף במאבק הלאומי בטרור ומעניק למערכת הביטחון כלים להתמודד עם איומי טרור מבית ומחוץ. לדבריו, "זהו מסר ברור וחד לכל מי שמבקש לפגוע בביטחונה של מדינת ישראל ובחיי אזרחיה – לא נאפשר מציאות בה משפחות מחבלים חיות בשלווה ומעודדות טרור. עליהם להבין שלמעשיהם יהיו השלכות כבדות."

מפורום בוחרים בחיים של המשפחות השכולות ונפגעי הטרור נמסר: "חוק גירוש משפחות מחבלים, שעבר היום בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת, הוא צעד חשוב ואבן יסוד בחבילת חוקי ההרתעה של פורום ‘בוחרים בחיים’ של המשפחות השכולות ונפגעי הטרור. אנו מודים ליו״ר הוועדה ח״כ אופיר כץ, למגישי הצעת החוק ח״כ אלמוג כהן, ח״כ חנוך מליביצקי, וח״כ אליהו רביבו, ולכל חברי הכנסת הציוניים אשר עמדו לצדנו והצביעו בעד החוק במליאה". 

יוזם החוק ח"כ קרויזר מסר לאחר אישור ההצעה : ״הבאנו היום עוד בשורה ומסר ברור: שבטרור חייבים להלחם ולמגר ואני תקווה שבאמצעות חוק  זה, נמנע את קורבנות הטרור הבאים״.