היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, מתעלמת כבר כעשרה חודשים ממכתבו של יו"ר הכנסת, אמיר אוחנה, בה היא נדרשת להורות על פתיחה בחקירה בעקבות הדלפת פרוטוקול סודי של ועדת חוץ וביטחון.

לאחר ההדלפה, אוחנה הורה על מינוי קצין בודק שיבדוק את ההדלפה. ממצאיו של הקצין העלו כי ישנו חבר כנסת אחד שהיה יכול להדליף את המידע הסודי. אוחנה העביר את הממצאים ליועצת המשפטית לממשלה, אך היא לא הגיבה למכתבו עד ליום זה. העותק היחיד של הפרוטוקול נמסר לחבר הכנסת המדובר כשהוא נקי מסימונים. אותו חבר כנסת סימן במרקר עט ועיפרון חלקים בפרוטוקול, ואלה הודלפו. בדו"ח הקצין הבודק נקבע כי "מדובר באירוע חמור מאוד שבמסגרתו הודלף מידע בסיווג סודי לאיש תקשורת שאינו מורשה לכך". 

אוחנה כתב ליועמ"שית כי "לא בלי לבטים" הוא פונה אליה וזאת בדרישה כי היא תורה "באופן מיידי על פתיחה בחקירה לבירור מעמיק של התקרית ולהעמדה לדין ככל שהתמונה הראייתית לא תשתנה במהלך החקירה". 

ועדת חוץ וביטחון (למצולמים אי קשר לכתבה, צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)
ועדת חוץ וביטחון (למצולמים אי קשר לכתבה, צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)

לדברי אוחנה, "הימנעות מנקיטת כל האמצעים החוקיים יעודד ויתמרץ מדליפים נוספים שאינם מוסמכים, להוציא מידע מסוג מישיבות נוספות, דבר אשר לא רק יפגע בביטחון המדינה, אלא גם ביכולתה של הכנסת לקיים פיקוח ראוי על הממשלה ומוסדותיה, אשר לא ישושו, לשון המעטה, לשתף במידע סודי בעתיד ובכך תיפגע יכולתה של הכנסת למלא את ייעודה".

במהלך השבוע האחרון גורמי שב"כ עזבו דיון בכנסת לאור ההדלפות, והסכנה כי הם יסכנו את ביטחון המדינה. עם זאת, למרות שעבר זמן רב ולמרות שזהות חבר הכנסת המדליף ברורה וידועה, היועמ"שית בחרה שלא להורות על פתיחה בחקירה בפרשה והתעלמה ממכתבו של אוחנה, המכהן כראש הרשות המחוקקת, עד לכתיבת שורות אלו.

מטעם היועצת המשפטית לממשלה נמסר בתגובה: "לא נתייחס לשאלות הנוגעות לבדיקות או חקירות, אלא מקום שבו מתנהלים הליכים גלויים, מטעמים ברורים. אין באמירה כללית זו משום התייחסות לשאילתה הספציפית, בהתאם למדיניות הנוהגת".