פיטורי שר ביטחון הם תמיד טלטלה משמעותית במדינה כמו ישראל שמוקפת אויבים מכל עבר. כשההדחה מתבצעת תוך כדי מלחמה אזורית, כשבכל יום מתבשרים אזרחי ישראל על עוד חיילים הרוגים, וכשאיראן מאיימת במתקפה בעוצמה חסרת תקדים – התוצאה עלולה להיות קטסטרופה של ממש. על רקע זה החליטו בתנועת אומ"ץ לא להמתין אלא להגיש בדחיפות עתירה לבג"ץ נגד פיטורי השר גלנט.
"נפל דבר בישראל. זוהי החלטה שאין לה כל בסיס ואחיזה במציאות", נכתב בעתירה שהכינו עורכי הדין יצחק מינא, רונית וולף וחנוך קינן. "כל מי שעיניו בראשו רואה שהחלטתו של ראש הממשלה אינה נוגעת ליחסיו עם שר הביטחון. אלה הן החלטות שרירותיות מתוך יצר נקם אישי ושיקולים אגוצנטריים המצדיקים את התערבות בית המשפט".
העתירה מדגישה את זכותו של ראש הממשלה לפטר שר, וזאת על סמך חוק יסוד הממשלה, אולם לא במקרים שבהם השיקולים זרים והתוצאה תהיה נזק בלתי הפיך למדינת ישראל ולאזרחיה בעת מלחמה. פנחס פליצ'ה פלד, יו"ר אומ"ץ, אמר כי פיטורי גלנט הם "מעשה הזוי, מטורף, חסר אחריות ופוגע קשות במדינת ישראל, שמידרדרת אלי תהום".
פליצ'ה פלד הזכיר כי השב"כ חוקר אירועים שונים שהתרחשו בלשכת רה"מ, לרבות חשדות בהדלפת מסמכים מסווגים וזיופי פרוטוקולים, עדות נוספת לניהול המדינה על סמך אינטרסים צרים ובלתי ענייניים. העתירה מציינת גם כי לפי שר הביטחון, הסיבה האמיתית לפיטורים היא ההתנגדות של נתניהו לגיוס חרדים, לקידום עסקת שחרור חטופים ולהקמת ועדת חקירה ממלכתית.
ראשי אומ"ץ מקווים כי בג"ץ ייעתר לבקשה למתן צו על תנאי וצו החלטי נגד ראש הממשלה והממשלה, וכן למתן צו ביניים שיעכב את פיטורי גלנט עד למתן ההחלטה בעתירה.