סא"ל (במיל') אבי כאלו, ראש מחלקת שבויים ונעדרים לשעבר, התייחס הבוקר (ראשון) בריאיון ל-103FM להודעת קטאר על הפסקת המגעים לשחרור החטופים ולמשמעויותיה הפוליטיות והמדיניות. 

לדברי כאלו, הודעת קטאר על הפסקת המגעים, שככל הנראה תואמה עם ארה"ב, מבטאת את הקיפאון המתמשך בתהליך. "המאמץ הקטארי מביע תסכול, אך גם חשש מכניסתו הצפויה של טראמפ לבית הלבן וניסיון לנקות שולחן לקראתו", אמר.

"בטווח הקצר זהו צעד בעייתי, שכן ישראל והחמאס מאבדים ערוץ תקשורת אמין ויעיל, בעוד מצרים נמצאת כרגע במדרון אחורי", הסביר כאלו. "עם זאת, בטווח הארוך, הלחץ המתגבר על הנהגת החמאס בחו"ל עשוי להניב פירות". באשר לאפשרות גירוש הנהגת חמאס מקטאר לטורקיה, טען כאלו כי למהלך עשוי להיות ערך משמעותי. "הנהגת חמאס בחו"ל, בניגוד להנהגת סינוואר, בוחנת את המציאות בראייה רחבה יותר. צעדים נוספים כמו הפסקת הסיוע לרצועה ומניעת שיכון עשויים להוביל לשינוי מדיניות מהותי בקטאר", הדגיש.

הבכיר לשעבר הביע פסימיות לגבי המצב הנוכחי במשא ומתן. "אנו רואים דינמיקה שלילית בין הצדדים. למרות שישראל נרתמת למתווים טקטיים שונים, הרצון הפוליטי האמיתי של שני הצדדים חסר", אמר. לדעת כאלו, שינוי דרמטי צפוי רק עם כניסת טראמפ לבית הלבן. "טראמפ צפוי לגשת לאירוע בגישה 'עסקית' של תן וקח, במטרה להביא את כל הצדדים להסכמה", ציין. "ראש הממשלה יצטרך למצוא את הדרך לספק לטראמפ הישג משמעותי, תוך שמירה על יציבות הקואליציה - משימה מורכבת במיוחד".

בהתייחסו לגל האנטישמיות באירופה, הוסיף כאלו כי "האנטישמיות היא מצב נתון באירופה המתאסלמת, והמלחמה בעזה רק מאיצה את התופעה הקשה הזו".