הערב (ראשון), בעוד פחות משעה, יתכנס הקבינט המדיני-ביטחוני, כשבמוקד עומדת הסוגייה ההומניטרית ברצועת עזה. זאת לאור הפקיעה הקרובה של האולטימטום שהעבירו מזכיר המדינה אנתוני בלינקן ושר ההגנה לויד אוסטין לשר רון דרמר בחודש שעבר.

החשש הוא שהממשל היוצא צפוי לנקוט בצעדים נגד ישראל כבר בזמן הקרוב. להערכת הגורמים בישראל בשלב הזה, ממשל ביידן ככל הנראה לא ילך על אמברגו נשק, כי לאחר הבחירות הממשל לא מחויב לבחירות, והוא צפוי ללכת לקו המתון כלפי ישראל.


מה שכן חוששים ממנו בירושלים הוא כי הסכנה עלולה לבוא מהגזרה של האו"ם. נזכיר כי עשר מדינות שאינן חברות במועצת האו"ם הגישו יחדיו הצעת החלטה שלא קושרת בין קריאה להפסקת אש ברצועת עזה לשחרור חטופים.

אל תשאירו את הילדים שלכם מאחור? לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה ללימודי אנגלית בשיטת AI

הדיון בהצעה זאת צפוי להתקיים בזמן הקרוב ואולי אפילו עוד השבוע. בישראל מעריכים כי בשלב זה ממשל ביידן אומנם ככל הנראה לא יתמוך בהחלטה, ואולי יטיל עליה וטו, אך המסר שהתקבל בישראל הוא כי ההחלטה הדומה הבאה כבר לא בטוח שתיבלם ע"י ארה"ב, אם המצב ההומניטרי לא ישתפר בצורה משמעותית מאוד.

גורמים בישראל אומרים כי אם התסריט שלילי, זה אומנם לא יחייב את ישראל להכריז על סיום מיידי על מלחמה בעזה, אך עלול לשמש עילה למדינות שיבקשו לקדם חרמות וצעדים נוספים נגד ישראל.