במהלך ישיבת קבינט שהתקיימה אמש (ראשון), התעורר דיון סוער סביב עתירה שהוגשה נגד כהונתו של השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, ודיווחים על כך שהיועצת המשפטית לממשלה מתכוונת לתמוך בהדחתו.
השר בן גביר האשים את היועצת המשפטית, גלי בהרב-מיארה, בניסיון להפיל את הממשלה: "היועמ"שית רוצה להפיל את הממשלה. כל שני וחמישי הדליפו נגדי, ופתאום מהצד השני השב"כ והיועצת מנהלים חקירות על הדלפות. עכשיו היא תדרכה שהיא תבקש מראש הממשלה לפטר אותי".
במהלך הדיון, השר דוד אמסלם והשרה גמליאל שאלו על עילת הפיטורים, בעוד מזכיר הממשלה עדכן כי יש להגיש תגובה לעתירה עד היום.
בן גביר המשיך והוסיף: "אי אפשר כל הזמן רק לדבר. הגיע הזמן למעשים", וראש הממשלה בנימין נתניהו, שלא התכוון לפטר את השר, הזהיר: "לא מכיר דרך מהירה יותר להביא למשבר חוקתי מהדרך הזאת". השר סער התייחס לדיונים ואמר כי "מישהו פשוט רוצה להכפיל לך את מספר המנדטים", כשהמחלוקות סביב עתידו של בן גביר נמשכות והעימותים בין חברי הממשלה מעמיקים.
הדיון שהתעורר סביב עתירת פיטוריו של בן גביר מחולל סערה פוליטית נוספת במערכת הפוליטית, ומעמיד את המערכת המשפטית מול קרב משפטי חדש בתוך הקואליציה.
כזכור, מוקדם יותר החודש חשפה כתבתנו אנה ברסקי כי היחסים בין נתניהו ליועצת המשפטית על רקע מצבו של השר בן גביר נמצאים על סף פיצוץ. דעתה של היועצת המשפטית לממשלה לגבי השר בן גביר, לגבי תפקודו ולגבי משרדו כבר מזמן אינה בגדר סוד. גלי בהרב-מיארה לא רווה נחת (בלשון המעטה) ממשרד לביטחון לאומי ובעיקר – מהעומד בראשו. לא מהפעילות של בן גביר, ועוד יותר – מהמינויים שהוא ביצע ומבצע בלי להתחשב בעמדת הייעוץ המשפטי.
קשה למצוא נושא שלא הוביל לחילוקי דעות בין היועמ"שית לבין השר לביטחון לאומי. בסביבת בן גביר מספרים בזעם כי בגלל התנגדות היועמ"שית, זה שנה שהמשטרה לא יכולה להפעיל את תוכנת האזנה לטלפונים ניידים של עבריינים פליליים קשים ומבוקשים. וזה – עוד לפני סיפורי המינויים במשטרה, בשב"ס ועוד.
אנשי בן גביר טוענים כי לאחרונה הם מזהים עליית מדרגה מצידה של היועצת המשפטית לממשלה. זאת על רקע הפרסומים האחרונים על כך שבהרב-מיארה שוקלת לתמוך בדרישה להדיח את בן גביר מתפקידו כשר לביטחון לאומי. 4 עתירות הדורשות לפטר את בן גביר הוגשו לאחרונה לבג"ץ. על פי הדיווחים מהימים האחרונים, היועמ"שית שוקלת לתת חוות דעת בעד דרישת העותרים.
יש לציין כי, לפחות על פי מקורות יודעי דבר במשרד המשפטים, חלק ממקורבי היועמ"שית ממליצים לה שלא ללכת על המהלך מתוך הערכה כי בסבירות גבוהה הוא ייכשל. בינתיים, עורכי הדין של בן גביר קיבלו עדכון מנציגי היועצת המשפטית לממשלה כי היא תבקש דחייה של 3 שבועות לצורך גיבוש עמדה.
מקורבי השר לביטחון לאומי רותחים על המהלך כולו ועל בקשת הדחייה בפרט, שבה הם רואים ניסיון להניח חרב על צווארו של בן גביר. "הוא מרגיש שהוא נסחט והוא לא מתכוון לסבול את המצב הזה", טוענים אנשי בן גביר.
על רקע החרפת העימות ולקראת הגשת עמדת היועמ"שית בנושא הדרישה להעביר את השר לביטחון לאומי מתפקידו, בן גביר החליט לא לחכות וכבר דאג להעביר מסר לגורמים בליכוד: "אם בהרב-מיארה תתמוך בעתירות הדורשות להדיח אותי – לא אחכה להחלטת בג"ץ, אלא אדרוש מראש הממשלה לקבל החלטה לפטר את היועצת המשפטית לממשלה".