מדינת ישראל ממשיכה להילחם במספר חזיתות, זאת במקביל לכך שהמדינה מנהלת מו"מ מדיני על הסדרים ברצועת עזה ובלבנון. שרת המדע והחדשנות גילה גמליאל התראיינה הבוקר (רביעי) ל-103FM והתייחסה להתפתחויות האחרונות במלחמה ופירשה אותן מנקודת מבטה.

בפתח הראיון אמרה על מצב החטופים והחזית בעזה: "אין ספק שכל יום שעובר פוגע ביכולת ההישרדות במקום של המפלצות שמנהלות אותו. על כן צריך לעשות הכול כדי להחזיר אותם הביתה כמה שיותר מהר. מנסים בכל דרך לקדם את זה. מה עוד אפשר לעשות?"

"אין ספק שבכל העסקאות שהיו עד היום, מי שדחה אותן היה חמאס. הם באופן שיטתי יגידו לא", המשיכה. "לכן צריך לחשוב מחוץ לקופסה ולראות מה האפשרויות האחרות שניתן לעשות על מנת שנחזיר את החטופים שלנו הביתה כמה שיותר מהר, בכל דרך. אי אפשר להפסיק את המלחמה. ברגע שאומרים הפסקת מלחמה, זה אומר שאין רצון מצד חמאס לשחרר את החטופים. אתה לא יכול מחר בבוקר לקום ולראות את רוצחי הנח'בה משרתים ברצועה".

"יש פה כרגע דרישה להפסקת המלחמה. דבר אחד ברור: יש מהלך גדול שאנחנו מנהלים כדי להחזיר את הביטחון לתושבי הדרום לדורי דורות, ולכן הלחימה לא יכולה להסתיים באופן מוחלט. זה לא ישים. לא תוכלו לראות את המפלצות שרצחו, חטפו ואנסו בונות הכול מחדש", הוסיפה.

על הממשל החדש בארה"ב אמרה: "אנחנו רואים את המגמה של המינויים בארה"ב, אנחנו רואים מי נבחר להיות השגריר בישראל, מי יהיה היועץ לביטחון לאומי, מי נבחרה להיות השגרירה באו"ם. הקו מאוד ברור ומאוד חיובי. אני מברכת על המינויים האלה שמאוד מחממים לנו את הלב. זה מעיד על קו שבו מדינת ישראל תקבל בפעם הראשונה את הגיבוי להתמודד באופן מלא עם הבעיה האמיתית שעומדת לפתחנו סביב כל אותן מצוקות שאנחנו מתמודדים איתן: להתמודד מול איראן. זה ייתן את המענה לאורך שנים לכלל האזרחים שלנו. כדי שלא יהיו מלחמות בעתיד, צריך לפתור את הבעיה מהשורש. היום אנחנו רואים טיפול שורש בבעיות שנמצאות מסביבנו, ולא פלסטרים".

על איראן אמרה: "כל המהלכים שעשינו, והיו בהם הישגים משמעותיים, הם דברים שנעשים בתחבולות. אנחנו לא פורשים בפני האויבים שלנו את כל המהלכים עם תאריכים וזמנים. אנחנו פועלים כדי להתמודד עם איראן, והפעם נעשה את כל מה שצריך כדי שמדינת ישראל תוכל לנשום לרווחה לאורך זמן. כתוצאה מהרבה דברים שספגנו לאחרונה, מגיע לנו להגיע לסוף התהליך שבו יהיה שקט מוחלט לתושבים שלנו, מכאן והלאה".

תקיפות בדאחייה בביירות (צילום :רשתות ערביות)

"זה לא סוד שאני חושבת שצריך להחליף את המשטר האיראני, ולכל איום שיש על מדינת ישראל צריך לתת מענה. לטעמי אלה דברים מחויבי המציאות כדי לשמור על ביטחון לאורך זמן. כולי תקווה שזה מה שיקרה בפועל", המשיכה.

על לבנון אמרה: "יש היום הזדמנות, וכולי תקווה שתתממש, להפוך את לבנון למדינה עצמאית. ואכן, אם לבנון תצליח לחזור לעצמאות שלה, לבחור את הנשיא הנוצרי מטעמה, לקדם את ההיבט שבו יהיה ניתן להפוך אותה למדינה שבעתיד תיכנס להסכמי אברהם בפלטפורמה רחבה. קל וחומר כשהחתן של טראמפ הוא נוצרי לבנוני שככל הנראה יחליף את הוכשטיין".

"בינתיים יכולה להיות הסדרה שלא מסתפקת ב-1701, אבל זה לא מספיק. אפשר להסתכל רחוק יותר, ואפשר לסייע ללבנון לשקם את עצמה מבחינת היכולת הקיומית שלה", המשיכה. "כרגע מנהלים את המשא ומתן רון דרמר והנשיא שלנו הרצוג. לא נכון לדבר על כל הנקודות שבהן דנים. אין ספק שבכל תרחיש, התושבים שלנו יוכלו לחזור הביתה. אני טוענת שלא צריך להסתפק בזה".

"אין נשיא היום בלבנון. על פי החוקה, נשיא המדינה בלבנון יכול להיות רק נוצרי, זה החוק שלהם. עד היום חיזבאללה מנע מהם למנות נשיא. אני מאמינה שברגע שמונעים את כוחו של חיזבאללה, הם יוכלו לבחור את הנשיא שלהם ולהתחיל לשקם את המדינה. זו לא אשליה, ואלה לא חלומות באספמיא".

על פרשיות המסמכים אמרה: "כמה פעמים כל כך הרבה אנשים היו בחקירות, ולא יצא מזה דבר? ראש עיריית נתניה לא רק הייתה בחקירות, היא הייתה שישה ימים בנווה תרצה, ושום דבר לא יצא מזה. על פניו יש דברים שמעלים שאלות מורכבות, אחת מהן – באחת הפרשות אנשים נמצאים ללא ייעוץ עורך דין בחקירות שב"כ לאורך זמן. אלה דברים שצריך לבחון כיצד זה קורה בישראל, אם בסוף ההר יוליד עכבר".

"אני יושבת עם ראש הממשלה שעות בקבינט. למה אתם חושבים שבזה ראש הממשלה מתעסק? אנחנו צריכים להרחיב את החוסן הלאומי שלנו", הכריזה בסיום הראיון. "כל שיח מהסוג הזה יוצר תחושה מאוד קשה בציבור. הדברים ייבדקו ולדעתי יימצאו התשובות הראויות. לא מאמינה שתפרו תיק, לפעמים זה עניין של התנהלות".

סייע בהכנת הכתבה: אחיעד לוק, 103FM