"נכון שהחזרת מפוני הצפון עומדת על הפרק, אולם זה עדיין מוקדם. זה לא יקרה כל עוד לא יהיה ביטחון, וגם חשוב שמערכות החינוך יתפקדו. רק כשהביטחון והחינוך יובטחו, הם ישובו לבתיהם. זה ייקח עוד קצת זמן, ואני מקווה שלא הרבה", כך אומר ל"מעריב" שר התיירות חיים כץ.
לדבריו, "כאחראי על מערך פינוי התושבים בצפון ובדרום, פינינו מתחילת המלחמה 130 אלף תושבים. קבעתי מראש את המחירים בבתי מלון. כל מי שלא רצה להתפנות לבית מלון קיבל פיצוי נטו (ללא מס) של 200 שקל למבוגר ליום - ו־100 שקל לצעיר".
השר כץ: "שהות בבית המלון לחודש ימים עולה יותר מ־43 אלף שקל. אולם, אפשרתי לקבל פיצוי חלופי למי שהחליט לשהות במקום אחר, והעלות במקרה זה היא 18 אלף שקל לחודש. כאמור, מדובר בתגמול נטו שאינו חייב במס".
"לתושבים רבים היה תמריץ שלא ללכת לבתי המלון", הוא מוסיף, "49 אלף מפונים מהצפון העדיפו לבחור במקומות חלופיים, ורק 14 וחצי אלף שהו בבתי מלון. החיסכון הכולל למדינה היה 5 מיליארד שקל, ואת החיסכון הזה אני זוקף לזכותי".
בנוגע להצלחתו למנוע בממשלה את ביטול הטבת המע"מ על שירותי תיירות, הוא מדגיש: "הסברתי היטב לאנשי האוצר מדוע מדובר בטעות, אבל הם הולכים עם הראש בקיר. התיירות היא אחד ממנועי הצמיחה החשובים במשק. נכון שאין היום תיירים. אולם כשיהיה שלום בקרוב, הדבר ישתנה".
את התנגדותו למיסוי רווחים כלואים לפי הצעת האוצר, הוא מסביר: "אם האוצר יטיל מס, החברות יביאו יועצי מס ועורכי דין, וייקח הרבה מאוד שנים עד שהם יראו את הכסף. הצעתי לקבוע חוק, שהחיוב במיסוי ייכנס לתוקף רק בעוד שנה, ובינתיים ניתן הקלות".
כץ: "המדינה מגייסת כספים ב־5% תשואה במשך חיים ממוצע של אג"ח (טווח ממוצע לפדיון י.ש.) של 10־15 שנים. הצעתי לתת הנחה של 5% במס על הדיבידנד ולאפשר לכל מי שרוצה למשוך דיבידנד במהלך 2025 - למשוך במיסוי מפוחת. לפי ההצעה שלי ניתן יהיה לגייס במהלך כזה באופן מיידי 20־30 מיליארד שקל. אולם באוצר מתנגדים, משום שכאמור, הם הולכים עם הראש בקיר. מדובר בתוכנית גרועה, שאם לא תצליח והכסף לא ייכנס, מי מפקידי האוצר ישלם את המחיר? אני מציע לגבות את הכסף באופן מיידי, ומי שלא ימשוך – להפעיל לגביו מאוחר יותר את הסנקציות".
הריאיון המלא עם שר התיירות יתפרסם מחר במדור "שוטף פלוס" ב"מעריב־סופהשבוע"