עורך הדין אביעד ויסולי, העומד בראש המטה למען ארץ ישראל בליכוד, פנה לשר המשפטים יריב לוין בדרישה כי יקים ביהודה ושומרון בתי משפט שלום וכן בית משפט מינהלי אשר יקבל סמכויות לטפל בעתירות פלסטינים אשר מציפים בימים אלה את בג"ץ באלפי עתירות מדי שנה.

"כיום מתגוררים ביהודה ושומרון למעלה מ-500,000 אזרחי ישראל. עם זאת, בתי המשפט היחידים הקיימים באזור הם בתי משפט לעניינים מקומיים, תביעות קטנות ועניינים מינהליים, הממוקמים באריאל, מעלה אדומים וקריית ארבע", כתב ויסולי. "אין כל הצדקה שתושבי יהודה ושומרון ייאלצו לנסוע מאות קילומטרים כדי להגיע לבית משפט שלום לטיפול בענייניהם". ויסולי הוסיף כי לשם השוואה "ברמת הגולן, בה חיים פחות מ-30,000 אזרחי ישראל, ישנם שני בתי משפט שלום – בקצרין ובמסעדה".

דונלד טראמפ על רקע דגל ארה''ב (צילום: רויטרס)
דונלד טראמפ על רקע דגל ארה''ב (צילום: רויטרס)

ויסולי הוסיף כי "ביהודה ושומרון חיים גם מאות אלפי פלסטינים שאינם אזרחי ישראל. תושבים אלה, בכל פעם שהם נזקקים לעתירה מינהלית או מעצרים מינהליים, מציפים את בג"ץ באלפי עתירות מדי שנה, לעיתים קרובות במימון עמותות ומדינות זרות. עתירות רבות אלה, המקבלות קדימות בזימון דיונים ובהחלטות, מעמיסות על בית המשפט העליון באורח משמעותי ומשהות הליכים שמגישים אזרחי ישראל למשך חודשים ואף שנים".

לדברי ויסולי, "מערכת משפט ביהודה ושומרון שתטפל באלפי העתירות המוגשות לבג"ץ על ידי פלסטינים תוכל להקל באופן משמעותי על העומס המוטל כיום על שופטי בית המשפט העליון, ולאפשר חיסכון תקציבי על ידי צמצום מספר תקני השופטים בו, לצד ייעול ושיפור ניכר של השירות המשפטי".

ויסולי הוסיף: "ההתיישבות ביהודה ושומרון התרחבה במאות אחוזים לאורך השנים, בעוד שמערכת המשפט נותרה סטטית, בעיקר בשל שיקולים פוליטיים. אנו מבקשים ממך לתקן את המצב ולאפשר לבתי המשפט ביהודה ושומרון לשרת את תושבי האזור באופן יעיל, חוקי ושוויוני". ויסולי הדגיש כי "בתי המשפט עצמם קיימים מבחינה פיזית, ועל כן הסמכתם כבתי משפט שלום תדרוש תוספת תקציבית צנועה ביותר, אם בכלל".