היועצת המשפטית לממשלה פנתה לראש הממשלה בדרישה לבחון מחדש את המשך כהונת השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, על רקע התערבויותיו בפעילות המשטרה. במכתב מפורט שכולל תיעוד של למעלה משנה, מציינת היועמ"שית כי השילוב בין התערבויותיו הפסולות במשטרה והתלות של קציני משטרה בו לקידומם, מסכן את עצמאות המשטרה. 

המכתב מפרט שורה ארוכה של אירועים מתועדים, החל מפברואר 2023, בהם התערב בן גביר בפעילות המשטרה, נתן הוראות ישירות למפקדים, והתבטא באופן שלטענת היועמ"שית חורג מסמכותו. בין המקרים הבולטים: ב-1 במרץ 2023 פרסם השר בחשבונו: "הנחיתי את המשטרה לפעול לסיכול הניסיונות האנרכיסטיים". כחודש לאחר מכן התערב ישירות בעניין חקירת קצין משטרה בכיר, וביולי נכנס להחלטות מבצעיות בגזרת חיזבאללה. 

האירוע שהביא לגיבוש המכתב היה עליית השר להר הבית באוגוסט האחרון, בניגוד לעמדת המשטרה. בתגובה פרסמה לשכת רה"מ הודעה לפיה "קביעת המדיניות בהר הבית נתונה לשר", בניגוד למסמכי מדיניות רשמיים. במכתב היועמ"שית הודגש כי השילוב בין התערבויותיו הפסולות של השר בפעילות המשטרה ובין התלות של קציני המשטרה בו לקידומם, פוגע באפשרות להבטיח כי המשטרה תפעל מתוך נאמנות לציבור ולא לדרג הפוליטי.

היועמ"שית לנתניהו: בחן מחדש את כהונת השר בן גביר by maariv on Scribd

בית המשפט העליון כבר קבע בעבר שעל השר להימנע ממתן הוראות אופרטיביות למשטרה, במיוחד בנוגע להפגנות. למרות זאת, טוענת היועמ"שית, המשיך בן גביר בהתערבות שיטתית בעבודת המשטרה. גורמים בקואליציה מסרו כי "אין שום בסיס משפטי למה שכתבה היועצת המשפטית".

בתגובה לדברים, השיב בן גביר: "השר לביטחון לאומי לראש הממשלה: אני קורא לראש הממשלה לבחון מחדש את עמדתו בעניין כהונת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה. השילוב בין ההתערבויות הפסולות לכאורה במדיניות של הממשלה ובין התלות של שרי הממשלה ביועצת לכהונתם, פוגע באפשרות להבטיח כי הממשלה תפעל מתוך נאמנות לציבור ולא לדרג המשפטי - הערב היועצת החלה בניסיון הפיכה כנגד ממשלה נבחרת בישראל, ואני קורא לראש הממשלה לבחון את הדחתה".

הערב חשפה כתבתנו אנה ברסקי כי במהלך השבוע ערכו גורמים פוליטיים בכירים מאחורי הקלעים שורת התייעצויות במהלכן השמיעו שרים וגורמים בסביבת רה״מ אמירות חסרות תקדים נגד היועמשית וקראו לנקוט בצעדים קשים ביותר - עד להדחה - נגדה. בישיבת הקבינט האחרונה, התבטא נתניהו בחריפות נגד האפשרות לפטר את בן גביר, והזהיר מפני משבר חוקתי. בישיבת ראשי הקואליציה שהתכנסה למחרת, תוארה הסוגיה על ידי שרים בכירים כ"מלחמה גלויה של היועמ"שית ומערכת המשפט נגד הממשלה".