ברקע חוות הדעת שפרסמה היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, בקואליציה זועמים עליה ומדברים על משבר חוקתי כעל תסריט ריאלי - במידה שבית המשפט העליון יחליט לאמץ את עמדת היועמ"שית ויפסוק לפטר את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר.
באופוזיציה מגיבים לסערה ברגשות מעורבים. שלושה חברי כנסת ממפלגות האופוזיציה אמרו ל'מעריב' כי לאחר התלבטות הוחלט לשמור על פרופיל נמוך ולא להביע תמיכה פומבית בעמדת היועצת המשפטית לממשלה, על אף שהם בהחלט תומכים בה: "מזמן למדנו את הכלל: ככל שתוקפים יותר את בן גביר - כך רק משחקים לידיו. היועמ"שית צודקת מהותית, מזמן יש להעיף את בן גביר מתפקידו ומהממשלה, אבל החשש הוא כי עמדת היועצת המשפטית גם לא תוביל לפיטוריו וגם תוסיף לו מנדטים. אז מעדיפים לשתוק".
בינתיים, השר בן גביר עצמו שוקל מספר מהלכים בתגובה למתקפה נגדו מצידה של גלי בהרב מיארה. בסביבת בן גביר אומרים כי "ישנן אופציות על הפרק, ביניהן - קידום חקיקה שתחליש את היועמ"שית, דוגמת חוק לפיצול תפקיד היועץ המשפטי לממשלה שהיה חלק מהרפורמה המשפטית. ויש עוד הצעות חוק שנשקלות". השבוע בן גביר מתכוון לקבוע פגישה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו כדי לדון עמו בסוגיה ולתאם מהלכים.
במקביל, שרים בממשלה קיבלו עדכון כי הממשלה תדון מחר בהצעה שמבקשת לאפשר לסיים את העסקתם של יועצים משפטיים במשרדי הממשלה.
בהרב-מיארה מסרה כי: "יש חשש כבד כי ההצעה נגועה בשיקולים זרים והיא נועדה להזיז באופן מיידי יועצים משפטיים מסוימים שמבצעים את תפקידם כשומרי סף ולהחליש את הייעוץ המשפטי במשרדי הממשלה".