השופט יוסף אלרון הודיע כי הוא קיבל אמש (שבת) את ערעור הפרקליטות על שחרור אלי פלדשטיין והחשוד הנוסף, איש המילואים ששמו נאסר לפרסום, וקבע כי בשל "נסיבות חריגות עד מאוד" השניים יישארו במעצר עד השעה 18:00 ובכך בעצם הוסיף להם יום מעצר אחד. 

את ההחלטה להשאירם במעצר נימק בכך שזו התקבלה "בנסיבות חריגות עד מאוד של ההליך שלפני". עוד הבהיר: "קבעתי דיון דחוף בבקשת רשות הערר, שבו שמעתי בהרחבה את באי-כוח הצדדים וקיימתי דיון בדלתיים סגורות במעמד גורמי הביטחון הרלוונטיים. כמו כן, עיינתי בחומר החסוי הרב שהוגש. בנסיבות חריגות עד מאוד של ההליך שלפניי, החלטתי לתת רשות לערר ולקבל אותו".

עוד קודם שמסר את החלטתו, סיכם השופט אלרון: "הגעתי לירושלים במיוחד לצורך העניין הזה. חששותיכם לא נעלמו מעיניי. דאגתי לקיים את הדיון ולא דחיתי אותו למחר בשל הרגישות ובשל החשש למעצרם שלא לצורך של החשודים. סיימתי חלק חסוי בדיון שבו הוצג לי חומר מהחקירה. אני לוקח אותו בחשבון".

אלי פלדשטיין (צילום: דובר צה''ל)
אלי פלדשטיין (צילום: דובר צה''ל)

במהלך הדיון טענה נציגת הפרקליטות עו"ד עדי ארד, "נבקש לקבל את הערר עקב הנסיבות החריגות במקרה זה. אנחנו סבורים שבית המשפט המחוזי טעה בהחלטתו להורות על שחרור המשיבים והיה צריך לתת ימי מעצר נוספים כדי לאפשר הגשת הצהרת תובע וכתב אישום כשהשניים עצורים. מעשיהם חמורים, עם נזק חמור לביטחון המדינה ונשקפת מהם מסוכנות".

בנוסף ציינה כי בעקבות החקירה של יונתן אוריך, יועץ נתניהו לשעבר שנחקר באזהרה, התווסף חומר שלא היה בידי בתי המשפט השלום והמחוזי. 

בנימין נתניהו, יונתן אוריך (צילום: מרק ישראל סלם)
בנימין נתניהו, יונתן אוריך (צילום: מרק ישראל סלם)

עו"ד מיכה פטמן, המייצג את הנגד המשרת באמ"ן, טען כי "מדברים פה על מסוכנות לביטחון המדינה שלא הוזכרה בבית משפט שלום או בבית המשפט המחוזי. עד עכשיו הטענה שנזק עלול היה להיגרם ולא נזק שנגרם. בהרף עין הפרקליטות שינתה את דעתה. אנחנו מכירים את הלקוח שלנו ויודעים את האמת. הלב שלו במקום הנכון, הוא צריך להשתחרר היום".

"לא הייתה ללקוח שלי כל כוונה לפגוע בעסקת החטופים", הוסיף. "הוא החזיק מסמך כדין, והעביר אותו לראש הממשלה שרשאי להחזיק בו. פלדשטיין הציג עצמו כבעל סיווג ביטחוני וכאיש מטעם של ראש הממשלה. הלקוח שלי קיבל את המספר שלו בלי שהכיר אותו, ואני מניח שבגלל זה נחקר ביום חמישי יונתן אוריך. הוא לא קשור למה שקרה לאחר מכן. הוא לא קשר שום קשר, ופעל למען מדינת ישראל".

עו"ד ארד מנגד טענה כי "החקירה מאוד מורכבת עם דמויות רגישות. הדברים לא נעשו כלאחר יד, מדובר בסיכון ממשי לביטחון המדינה העומד על הכף בהתאם לעבירות שבוצעו החשודים. אלו עבירות חמורות שבוצעו לאורך זמן וסיכנו את ביטחון המדינה. 

"זו לא סיסמה, שני החשודים פעלו במשך חודשים להוצאת מידע רגיש מהצבא בזמן שאזרחים נמצאים בשבי בעזה והם מסכנים מקורות רגישים", נציגת הפרקליטות הדגישה. "הסיכון פה לביטחון המדינה הוא מובהק וחומר החקירה משקף את זה".

כאמור, הפרקליטות ביקשה להאריך את מעצר החשודים לשם השלמת החקירה. "חומר החקירה מלמד על סכנה משני המשיבים. הם פעלו מטעמים אידיאולוגיים במשך חודשים ארוכים להוציא חומרים מסווגים וגרם לסיכון משמעותי לביטחון המדינה. אנחנו סבורים ששום חלופת מעצר לא מספיקה לאור המסוכנות הנשקפת".

עו"ד פטמן, המייצג את החשוד ששמו אסור בפרסום, אמר כי קצין המילואים "עולה כי לא דיבר עם איש חוץ מאלי פלדשטיין ולא הועבר אף מסמך מלבד המסמך המוכר שהועבר למשרד ראש הממשלה. הוא רק רוצה את טובת המדינה ופועל על פי האינטרסים של המדינה". הוא הוסיף, "הלקוח שלי לא מעורב בהדלפה אלא חלקו בהוצאת המסמך, הוא נחשף למסמך כדין והעביר אותו לראש הממשלה".

אך המשיך ואמר, "גם אם הוא טעה בדרך,  אין הצדקה להשאיר אותו במעצר. לאחר מלחמת ששת הימים נקבע מסמך לפיו כל פעולה צבאית או כל אירוע עם משמעות אסטרטגית מחויב להביא לאישור ראש הממשלה".

השופט אלרון, שדן בתיק, הסביר: "זה לא עניין של מה בכך כי בית המשפט העליון ישים את נעליו בהחלטת בית משפט שלום על הארכת מעצר".

קודם שהחל הדיון בערר ביקש פרקליטו של פלדשטיין עו"ד עודד סבוראי,  שהדיון כולו ייערך בדלתיים סגורות אך השופט אלרון ציין  שהדיון בעניינו של פלדשטיין עומד בעקרון פומביות הדיון.

נציגת הפרקליטות אמרה שהמעשים של השניים מעידים על המסוכנות שלהם. השופט אלרון אמר: "אתם צריכים להראות מסוכנות חריגה", ובתשובה, נציגת הפרקליטות הבהירה כי מדובר בתיק חריג בחומרתו. "יש כאן נסיבות חריגות של מסוכנות. אם יש מקום לבקש להשאיר את החשודים במעצר - זה המקום". עוד טענה כי מתחילת החקירה עולה החשד לפגיעה בביטחון המדינה.

השופט אלרון הסביר בסיום המשפט כי "החלטתי לקיים את הדיון הזה הלילה בשל הרגישות. אני שומע את הטענות, אני לוקח איתי החומר ואתן החלטה בהקדם".

לפני כיומיים נודע שהפרקליטות מתכוונת להגיש הצהרת תובע בעניינו של אלי פדלשטיין. כמו כן הוגש ערעור על שחרורו ממעצר - שנדחה; אך הפרקליטות הצהירה שתערער לעליון. פלדשטיין והחשוד הנוסף נשארו במעצר לאורך הסופ"ש.