מכתב שנשלח היום על ידי המשנים ליועצת המשפטית לממשלה מציב את הממשלה בפני מתיחות חוקתית בעקבות כוונתה להפסיק את כהונת היועצים המשפטיים במשרדי הממשלה. המכתב מציין חשש כבד כי ההצעה המובאת כעת על ידי הקואליציה נועדה להחליש את הייעוץ המשפטי ולפגוע במעמדם של היועצים שמבצעים את תפקידם כשומרי סף.
במכתבם, המשנים ליועצת המשפטית, גלי בהרב-מיארה, מדגישים כי "ההצעה נגועה בשיקולים זרים" ושינויים בהצעת ההחלטה שהוכנסו בבוקר על ידי הממשלה "יבחנו במסודר". על פי הערכות, מהלך זה הוא חלק ממדיניות רחבה יותר של הממשלה לנסות לשנות את תפקוד מערכת הייעוץ המשפטי במשרדי הממשלה.
בנוסח המעודכן שנשלח לשרים נקבע שהיועצים המשפטיים שמלאה לכהונתם 7 שנים יסיימו את תפקידם בתוך 90 ימים (ולא בתוך חודש וחצי).
בממשלה עצמה, כעסים ניכרים על העמדה שהציגה היועמ"שית, במיוחד לאחר חוות הדעת שנמסרה בסוגיית פיטוריו של השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר. גורמים בכירים בממשלה טוענים כי הם לא הופתעו מהעמדה המשפטית של בהרב-מיארה, אך לא שוללים את האפשרות ששיקולים פוליטיים עומדים מאחוריה. "ככה לא הופתענו מאז הפעם האחרונה שהיועצת קבעה שמשהו שאנחנו מביאים הוא לא חוקתי", אמרו בממשלה.
במקביל, נמשכים הדיונים סביב עמדת האופוזיציה: שלושה חברי כנסת מהמפלגות השונות מסרו כי הם תומכים בעמדת היועמ"שית, אך מעדיפים לשמור על פרופיל נמוך כדי לא לחזק את בן גביר, שמהם יש חשש כי יגייס עוד תמיכה פוליטית אם תוקפים אותו יתר על המידה.
בינתיים, השר בן גביר לא נשאר אדיש למתקפה מצד היועמ"שית, ומסביבתו נמסר כי הוא שוקל לקדם חקיקה שתפגע במעמדה של היועמ"שית, כולל חקיקה לפיצול תפקיד היועץ המשפטי לממשלה – חלק מהרפורמה המשפטית שהוא מקדם. בן גביר צפוי להיפגש עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בקרוב כדי לתכנן את הצעדים הבאים.