ראש עיריית אמסטרדם, פמקה האלסמה, התראיינה אמש לטלוויזיה ההולנדית וטענה שהיא מתחרטת שאימצה באופן מידי וללא סייגים את הטענה שהמתקפה על אוהדי מכבי תל אביב בכדורגל בבירת הולנד הייתה על רקע אנטישמי.
בתגובה אמר שר החוץ גדעון סער (הימין הממלכתי) כי "ההצהרה של ראש עיריית אמסטרדם היא מקוממת ולא מקובלת. לכשל שהתרחש באותו לילה בעירה - אסור שיצטרף כשל נוסף של טיוח".
השר הוסיף כי "מאות אוהדים ישראלים שהגיעו לצפות במשחק כדורגל, נרדפו והותקפו בברוטליות על ידי אספסוף אלים, שביקש את הדרכונים שלהם לפני שתקף אותם, כדי לבדוק אם הם אזרחי המדינה היהודית. המילה ההולמת ביותר למה שקרה היא על כן: פוגרום".
"בניגוד לדברי ראשת העיר, השימוש במילה 'פוגרום' לגבי אירועי אותו לילה אינו בגדר 'תעמולה ישראלית'", המשיך סער. "השתמשו בו גם פוליטיקאים הולנדים בכירים, שהכירו בחומרה ובאופי האנטישמי של התקרית, כולל חירט וילדרס, קרוליין ואן דר פלאס וכריס סטופר. לעולם לא נקבל שוב את רדיפת יהודים על אדמת אירופה או בכל מקום אחר!".
שר התפוצות והמאבק באנטישמיות עמיחי שיקלי (הליכוד): "אין צורך להתעקש על המילה 'פוגרום'. ניתן להתייחס לאירוע גם כמתקפת טרור מתוכננת. דבר אחד בטוח: במשך שלוש שעות, המון אסלאמי-נאצי שלט במרכז העיר אמסטרדם בזמן שכוחות המשטרה שלך עמדו מנגד".
יו״ר ועדת התפוצות, חבר הכנסת עודד פורר (ישראל ביתנו), התייחס גם הוא לדברים: "ראש עיריית אמסטרדם, שכשלה בשמירה על ביטחון התיירים הישראלים בעיר, הופכת את הקרבנות לאשמים ומדגימה לעולם מהי אנטישמיות. שהעיר האירופאית היפה הזו הדרדרה למציאות של אלימות קשה נגד ישראלים, ולמחוזות אפלים של שנאת יהודים. ראש העיר לא תצליח למחוק את החרפה. היא חייבת להתפטר".
"בדיעבד, לא הייתי משתמשת במילה 'פוגרום' כדי לתאר את מה שקרה באותו ערב", אמרה האלסמה אתמול, אחרי שלמחרת האירועים אמרה במסיבת עיתונאים כי "אני מבינה לחלוטין מדוע זה מזכיר ליהודים פוגרומים שבוצעו בהם בתקופות אפלות בהיסטוריה".
"לצערי, המילה 'פוגרום' הפכה לתעמולה ישראלית", הוסיפה. "הממשלה הישראלית מדברת על 'פוגרום' שפלסטינים ביצעו ברחובות אמסטרדם, אבל זה רחוק מלהיות האמת. הם משתמשים בזה כדי לנגח את המיעוט המרוקאי באמסטרדם ולעודד אפליה שלו, ואני לא יכולה להסכים עם זה. לא לזה התכוונתי, ולא זה מה שרציתי להשיג".