שר התקשורת שלמה קרעי הודיע כי ביום ראשון תעלה לדיון בוועדת השרים לחקיקה הצעת חוק להפרטת תאגיד השידור הציבורי, אותה יזם יחד עם חברת הכנסת טלי גוטליב.
על פי ההצעה, שידורי הטלוויזיה ושידורי רשת ב' של התאגיד יועברו לידיים פרטיות, והתאגיד יחדל לקבל תקציב ממשלתי. מדובר בהצעה שלישית בסדרת הצעות חוק הנוגעות לתאגיד, לאחר ששתי הצעות קודמות העוסקות בקיצוץ תקציב התאגיד ובפיקוח על שידורי החדשות והאקטואליה כבר אושרו בקריאה טרומית.
על פי דברי ההסבר להצעת החוק, התאגיד פועל בתקציב שנתי של כ-800 מיליון שקלים, המורכב מתקציב ממשלתי קבוע וצמוד למדד, ומגביית אגרת רדיו לרכב. יוזמי החוק טוענים כי "בעידן של טלוויזיה רב-ערוצית ואינטרנט בנגישות גבוהה, הטענה שנדרש שידור ציבורי כדי לתת מענה לרב-תרבותיות בישראל אינה רלוונטית יותר".
ההצעה מבקשת לקבוע כי מועצת הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו תפרסם מכרז להפעלת שידורי הטלוויזיה והרדיו של התאגיד. במידה ולא ייבחר זוכה במכרז, יופסקו שידורי התאגיד והארכיון יועבר לבעלות המדינה. במקביל, מציין השר קרעי כי כיום פועל התאגיד ללא מועצת מנהלים שתפקח על תקציביו ותכניו. הדבר מתאפשר, לדבריו, "בחסות היועצת המשפטית לממשלה ובג"ץ.
על פי ההצעה, ארכיון התאגיד וזכויות הקניין הרוחני יועברו לבעלות המדינה בתום שנתיים מיום תחילת החוק, והמדינה תעמיד אותם לרשות הזכיין שייבחר. החוק מעניק לשר התקשורת סמכות לקבוע הקלות במחויבויות בעל הרישיון לתקופה של עד שלוש שנים מתחילת השידורים. יתר שידורי הרדיו של התאגיד יופסקו לחלוטין בתום שנתיים מיום תחילת החוק, ובמקביל יבוטל סעיף 84 לפקודת התעבורה, המסדיר את העברת התוספת לאגרת רישוי רכב כחלק מתקציב התאגיד.
במסגרת החוק, בעל הרישיון החדש יהיה כפוף להוראות הרשות השנייה, בדומה לערוצים המסחריים הקיימים. עם זאת, שר התקשורת יוכל לקבוע הקלות מסוימות בתקופת המעבר. לגבי רשת ב', מי שיזכה במכרז יורשה להשתמש במותג הקיים ויוכל לשדר פרסומות, הודעות חסות ותשדירי שירות בכפוף לכללי הרשות השנייה.
הצעות חוק זהות הונחו על שולחן הכנסת העשרים וארבע על ידי חברי הכנסת שלמה קרעי וניר אורבך. יוזמי החוק מציינים כי ככל שיתקדמו הליכי החקיקה, ייבחן הצורך בקביעת הסדרים מפורטים נוספים ובתיקוני חקיקה נוספים הנדרשים ליישום ההפרטה.
במקביל, עם כניסתו של ישראל כ"ץ לתפקיד שר הביטחון, גוברים הקולות בימין ובליכוד הקוראים "לטפל" גם בתחנה הצבאית גלי צה"ל. הטענות מתמקדות בסיקור המכונה "חד צדדי ולא אובייקטיבי", והדרישות נעות בין איזון התכנים, החלפת מפקד התחנה ועד להפרטתה או סגירתה.
"אם לא יחול שינוי בסיקור הפוליטי, על שר הביטחון להחליט אם למנות מפקד חדש לגל"צ או להפוך אותה לתחנה צבאית גרידא, שתעסוק אך ורק בענייני צה"ל וחיילים, ללא אקטואליה ופוליטיקה", אמרו אותם גורמים.