היועצת המשפטית לממשלה מתקפלת בעתירה בעניין דרך מינויו של נציב שירות המדינה הבא. בתגובתה, היועמ"שית מתקפלת מעמדתה כי אי אפשר לבצע מינוי ללא ועדת איתור, אך מציבה תנאים לצורך מינוי נציב שירות מדינה ללא ועדת איתור.

לעמדת היועצת המשפטית לממשלה, "ראשית, הוועדה תפעל בליווי בייעוץ משפטי שוטף על ידי היועצת המשפטית למשרד ראש הממשלה ומי מטעמה". דבר זה יאפשר ליועמ"שית להיות בשליטה על המתרחש בוועדה באמצעות יועמ"שית משרד רה"מ הכפופה לה.

"שנית, הוועדה תקבע מראש בכתב תנאי סף ואמות מידה להתאמה לתפקיד טרם הצגת מועמד פוטנציאלי; נזכיר, כי לעניין תנאי זה הוסיף המשנה ליועצת וציין במכתבו מיום 3.11.24, כי בהמשך לתהליך המקצועי שקיימה ועדת המינוי המיוחדת שפעלה בשנת 2018 לצורך קביעת תנאי הסף ואמות המידה לתפקיד, יש מקום כי הוועדה תפעל באופן דומה גם הפעם, ותשמע או תקבל חומר כתוב מגורמים מקצועיים רלוונטיים בשירות המדינה, בעבר ובהווה, ומן המגזר השלישי כמפורט לעיל, על מנת להתאים את תנאי הסף ואמות המידה לאתגריו העדכניים של השירות הציבורי".

התנאי השלישי של היועמ"שית הוא כי "חברי הוועדה שהם נציגי ציבור ייבחרו באישור היועצת המשפטית למשרד ראש הממשלה, על פי סבב בחירת נציגי הציבור לוועדות המינויים הנקבעות בשירות המדינה. בנקודת הזמן הנוכחית, לא ניתן עוד למנות לוועדה המיוחדת נציגי ציבור חדשים בנוסף על אלו שכבר מכהנים בתפקידם". מהלך זה יסנדל את היכולת למנות לתפקיד הנציב הבא נציב בו מעוניין ראש הממשלה נתניהו.