שר הביטחון לשעבר, יואב גלנט, תקף היום (רביעי) את כוונת הממשלה לדון בחלוקת סיוע הומניטרי בעזה באמצעות חברות פרטיות אמריקניות, תחת אבטחת צה"ל. לדבריו, מדובר ב"מכבסת מילים" שמסתירה את הכוונה להקים "ממשל צבאי" ברצועה.
גלנט ציין כי חלוקה כזו של סיוע תוביל לכך שצה"ל יידרש לאבטח את החברות הפרטיות, מה שיגרום להזנחת משימות ביטחוניות חשובות יותר. "המחיר יישא החיילים, ומדינת ישראל תשלם על סדר עדיפויות לקוי", אמר גלנט.
הוא הדגיש כי אם לא תיווצר הכנה מוקדמת של גורם שיחליף את צה"ל בתפיסת השטח, יוביל הדבר לממשל צבאי בעזה, "מעשה פוליטי מסוכן וחסר אחריות". גלנט, שהיה חלק מהדיונים בנושא במהלך 13 החודשים הראשונים של המלחמה, הבהיר כי ממשל צבאי בעזה לא היה חלק מהמטרות המקוריות של המלחמה.
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, תקף את שר הביטחון היוצא, יואב גלנט, בעקבות פיטוריו על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו. "הערב הוכח שוב כמה טוב עשה ראש הממשלה שפיטר את גלנט", אמר בן גביר, "הומניטרי רק תמורת הומניטרי, אך בכל מקרה, שליטת צה"ל על הסיוע ההומניטרי בעזה היא הכרחית לפרק את חמאס ולחזור לשליטה ישראלית מוחלטת ברצועה". הוא הוסיף כי גלנט "שבוי בקונספציה הישנה" ומתמוך במהלכים שנמצאים תחת השפעת האופוזיציה.
חבר הקבינט השר בצלאל סמוטריץ' הצטרף גם הוא לביקורת על גלנט, בטענה כי לא נקט בעמדה נחרצת בנוגע לסיוע ההומניטרי בעזה ו"מאפשר לחמאס לשלוט בסיוע ולשמר את שלטונו ברצועה". סמוטריץ' טען כי המדיניות שגלנט הנהיג גרמה להמשך המלחמה, להרחבת מחיר הדמים ולסבל נוסף למשפחות החטופים. "הקו שגלנט הוביל, שמנע את הכיבוש והשליטה בשטח, שימר את שלטון חמאס", הוסיף סמוטריץ', "וזה בדיוק מה שעליו נאבקתי".
מנגד, יו"ר מפלגת "הדמוקרטים" וסגן הרמטכ"ל לשעבר, אלוף במיל' יאיר גולן, לא היסס לתקוף את סמוטריץ'. "ראינו לאן המדיניות שלך ושל ביבי הובילה את ישראל", אמר גולן, והוסיף: "שבעה באוקטובר אחד הספיק לנו".