בית המשפט הבינלאומי הפלילי בהאג הוציא היום (חמישי) צווי מעצר לראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט, בחשד לביצוע פשעי מלחמה ברצועת עזה. בארה"ב נעמדו לצד ישראל וגינו בחריפות את הצעד של בית הדין.

הסנאטור לינדזי גרהאם צייץ: ״בית הדין הפלילי הבינלאומי המושחת פעל באופן המגוחך והבלתי אחראי ביותר באמצעות הוצאת צווי מעצר נגד ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר של ישראל, בעוד שקיים ענן רציני של טענות התלוי מעל התובע שביקש צווי מעצר אלה. בית הדין הוא בדיחה מסוכנת. הגיעה העת לסנאט האמריקאי לפעול ולהטיל סנקציות על גוף בלתי אחראי זה.

עוד כתב גרהאם: "בית הדין זלזל בכל מושג של הגינות יסודית ולגיטימציה של פעולות תובע מושחת. קריאה לחקירה עצמאית של מחדלי התובע ביום אחד והוצאת צו מעצר על בסיס תוצר עבודתו ביום למחרת הוא עלבון לכל תחושה של הגינות ושלטון החוק. על סנטור שומר לעבור את החקיקה הדו-מפלגתית שהגיעה מהבית להטלת סנקציות על בית הדין בגין זוועה זו ועל הנשיא ביידן לחתום עליה. עכשיו״.

ג׳ייסון גרינבלט, מי שהיה שליח ממשל טראמפ למזרח התיכון, צייץ: ״אחד הדברים הראשונים שאני מקווה שהנשיא דונלד טראמפ יעשה בכהונתו - הוא למצוא דרך להפוך את העוול המשפטי הזה ולוודא שזה לא יוכל לקרות שוב. בינתיים, הנשיא ביידן עדיין יכול לטפל בכך״.

הסנאטור מטעם מדינת פנסילבניה, ג׳ון פטרמן (שנתפס כאוהד ישראל ותמך במדינה במהלך המלחמה), צייץ: ״אין מעמד, רלוונטיות או דרך הלאה. Fuck that".

ריצ׳י טורס, חבר בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס ה-15 של מדינת ניו יורק, ומי שעמד לצד ישראל במהלך השנה האחרונה, צייץ: החלטת בית הדין הפלילי הבינלאומי להוציא צווי מעצר נגד ההנהגה הישראלית מייצגת את הפיכת החוק הבינלאומי לנשק באופן החמור ביותר. בית הדין יצר תקדים של הפללת הגנה עצמית: כל מדינה שתעז להגן על עצמה מפני אויב המנצל אזרחים כמגן אנושי תעמוד בפני רדיפה המתחזה לתביעה. בית הדין מתעלם מהסיבה וההקשר של המלחמה.

"ישראל לא יזמה את המלחמה. המלחמה נכפתה על ישראל על ידי הברבריות הבלתי מגושרת של חמאס ב-7 באוקטובר. חמאס לא רק ניהל מלחמה נגד ישראל, וגרם ליום הקטלני ביותר ליהודים מאז השואה, אלא גם בנה בקפידה שדה קרב שתוכנן להגדיל את אבדות האזרחים. אף לא מההקשר הזה נראה שאכפת לבית הדין המשפיל, אשר אינו מניח לעובדות להפריע למסע הצלב האידיאולוגי שלו נגד המדינה היהודית. על בית הדין צריכות להיות מוטלות בסנקציות לא על אכיפת החוק, אלא על עיוותו״.