באירוע הצדעה לאנשי המילואים, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ("הציונות הדתית") הצהיר היום (חמישי): "אדרוש הערב בקבינט להטיל סנקציות נגד הרשות הפלסטינית, כיוון שהם הובילו להחלטה של בית הדין בהאג". נזכיר, כי סמוטריץ' קידם את המהלך כבר מחודש מאי. באוקטובר, בעקבות הבחירות בארה"ב, הודיע כי הוא משהה את המהלך - לחודש. כעת, כשעבר חודש אותה הצהרה - אמר כי ידרוש להטיל סנקציות על הרשות.

כמו כן, נזכיר, כי הרשות הפלסטינית הצטרפה לתביעה של דרום אפריקה באשר לסיום המלחמה. עם זאת, לא ידועה פועלה בתביעה הנוגעת להטלת סנקציות על ראש הממשלה ושר הביטחון - תביעה שכוללת גם סנקציות נגד ראשי חמאס. למרות זאת, הוא האשים בנאומו את הרשות: "אלו שפועלים נגדנו, הרשות הפלסטינית שמובילה את המסע ואת הרדיפה מאחורי הקלעים, הם ישלמו על כך מחירים קשים וכואבים. אני רץ מכאן לקבינט, מתכונן לדרוש להטיל סנקציות קשות וכואבות נגד הרשות", הצהיר.

בצלאל סמוטריץ' הודיע על סנקציות נגד הרשות הפלסטינית (צילום :שימוש לפי סעיף 27א')

"להוציא צווי מעצר כנגד ראש ממשלת ישראל, נגד שר הביטחון לשעבר, ובהשוואה שאין מקוממת ממנה - יחד עם מוחמד דף. ברור לכולנו שזה הצעד הראשון, שנועד למנוע מאיתנו את הזכות להגן על עצמנו ועל ביטחוננו ועל עתידנו במדינה היהודית היחידה", אמר השר. "כמו שבשדה הקרב אנחנו מנצחים ומביסים את האויבים והם לא יכולים לנו, כך גם בשדה הקרב הבינלאומי ננצח אותם".

כאמור, בחודש שעבר דווח כי שר האוצר סמוטריץ' נסוג מאיום הניתוק, ויחתום על הארכת היתרי הבנקאות של בנקים מישראל מול הרשות הפלסטינית לחודש בלבד, זאת חרף לחץ אמריקאי להארכה של שנה - כך דווח ב"אקסיוס". גורם אמר לעיתון: "ההחלטה קשורה לבחירות בארה"ב והרצון לבחון את הנושא מחדש לפי התוצאות". במערב חוששים שניתוק עלול להוביל לקריסה כלכלית ביו"ש.

גלנט ונתניהו (צילום: יונתן זינדל פלאש 90)
גלנט ונתניהו (צילום: יונתן זינדל פלאש 90)

צווי המעצר, נזכיר, הופעלו על ידי בית הדין בהאג כנגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט, בעקבות פעילותה של ישראל בעזה, בה לפי הדיווחים, נהרגו כ-40 אלף בני אדם.

הרשות הפלסטינית, נזכיר, הודיעה ביוני לבית הדין הבין לאומי לצדק בהאג, בית המשפט השני שבהאג, כי היא מבקשת להצטרף לתביעה שהגישה דרום אפריקה נגד ישראל באשר לעצירת המלחמה. עם כן, כאמור, לא ידוע על קשר בינה לבין הוצאת צווי המעצר וקידום המהלך בנושא הנוכחי.

כבר בחודש מאי האחרון הודיע שר האוצר כי לא יאריך את השיפוי לבנקים הקורספונדנטים שמעבירים כספים לבנקים ביהודה ושומרון, וכי אין בכוונתו להעביר יותר את כספי הסילוקין לרשות הפלסטינית - עד להודעה חדשה. משמעות הדברים: הכלכלה ברשות, שמתבססת ברובה על השקל הישראלי, תיסגר לאורך זמן, וייבוא של מזון, מים וחשמל יחל להיות בעייתי.