יו"ר ועדת האיתור של התאגיד, השופט בדימוס משה דרורי, הגיש השבוע את מכתב התפטרותו לשר התקשורת שלמה קרעי. "לא נמסר לי מראש כי אהיה כפוף לייעוץ משפטי של משרד התקשורת, או למשנים ליועצת המשפטית לממשלה", כתב. "אילו היה נאמר לי זאת, כי אלו הכללים של עבודתי כיו"ר ועדת האיתור, לא הייתי נוטל על עצמי את התפקיד".
שר התקשורת שלמה קרעי מסר בתגובה להודעת ההתפטרות: “תהליך מעוות והניסיון של היועצת המשפטית לממשלה בחסות כבוד השופט יצחק עמית, לעקר את החוק מתוכן ולהפקיר את הפיקוח על כספי הציבור המבוזבזים בתאגיד".
בחודש שעבר פורסם בעיתון "דה-מרקר" כי הייעוץ המשפטי לממשלה בוחן חשד חמור להטיה פוליטית ולאי-תקינות בהליך בחירת חברי ועדת האיתור של תאגיד השידור הישראלי. המכתב אף מעלה אפשרות לרמייה בתהליך. ועדת האיתור, שהוקמה במטרה לנטרל השפעות פוליטיות על השידור הציבורי בישראל, ממלאת תפקיד מכריע בקביעת המינויים הבכירים בתאגיד.
לפי המכתב, השופט בדימוס ויו"ר ועדת האיתור דרורי זייף ניקוד של מועמד לוועדה שחפץ כי ייבחר, אלעד מלכא, או לכל הפחות התרשל באופן חמור כשהעניק לו ניקוד על ניסיון שכלל לא היה לו. דרורי מסרב להתייחס לדברים ורק מכחיש באופן כללי, טוען כי פעל כדין וכי אין לייעוץ המשפטי לממשלה סמכות להתערב בשיקול דעתו.
מלכא נפסל לבסוף על-ידי ועדת המינויים, אולם הייעוץ המשפטי לממשלה קורא לבטל גם את בחירת פעיל הימין חנן עמיאור לחבר ועדת האיתור של תאגיד השידור הישראלי, משום שהליך הבחירה שניהל דרורי היה לקוי ולא תקין. דרורי עצמו, מינוי של שר התקשורת שלמה קרעי, מתמודד עם עתירה בדבר חוסר סבירות קיצוני במינויו, אחרי שבעבר נפסלה מועמדותו הן לעליון והן כשופט עמית.
סעיף 30 בחוק השידור הציבורי קובע כי "לא ימונה לחבר ועדת האיתור ולא יכהן בה מי שיש לו זיקה אישית או עסקית לשר משרי הממשלה, מי שעוסק בפעילות פוליטית או בפעילות מפלגתית או מי שעסק בפעילות פוליטית או בפעילות מפלגתית בחמש השנים שקדמו למועד הצגת המועמדות".
למרות זאת, שני המינויים של דרורי, זה שנפסל וזה טרם נפסל, הם פוליטיים בעליל. אלעד מלכא הוא חבר מפלגת הליכוד לשעבר, מקורבו של השר קרעי ומי שקרעי רצה למנות למנכ"ל משרד התקשורת (מינוי שנפסל בשל העדר ניסיון ניהולי של מלכא, שבמקום זאת כיהן כמשנה למנכ"ל במשך תקופה). לאחר פסילת מלכא מינה דרורי את פעיל הימין חנן עמיאור, העוסק בין היתר בכתיבת נאומים לשרי הליכוד, כפי שנחשף ב"עין השביעית" כבר ב-2017. כיום הוא עובד ככותב הנאומים של השרה מירי רגב.
העותרות נגד מינויו של דרורי: ״התפטרותו היא הישג אדיר ואבן דרך במאבק לשמירה על התקשורת החופשית והעצמאית בישראל!
עו"ד (ד"ר) יפעת סולל שייצגה את העותרות: "זהו ניצחון חשוב במאבק נגד חיסול התקשורת החופשית בישראל. שר התקשורת ניסה להשתלט על תאגיד השידור הציבורי באמצעות מינוי לא ראוי ליו"ר ועדת האיתור. העתירה שהגשנו חשפה לא רק את עברו האפל של השופט דרורי, אלא גם את התנהלותו הפסולה מאז המינוי. לכן בחר השופט דרורי לא לנסות להגן על מינויו, שכן אז היה נאלץ להתמודד בבית המשפט העליון מול ההאשמות הכבדות. השר קרעי חייב להבין שאין לנו כל כוונה לתת לו להשמיד את התקשורת העצמאית ולהכפיפה לאינטרסים פוליטיים וכלכליים. אנו נמשיך לעמוד על משמר התקשורת החופשית, שהיא נשמת אפה של הדמוקרטיה."