הביקורת החריפה של ח"כ גוטליב מופנית ישירות נגד גלי בהרב-מיארה: "היועצת המשפטית לממשלה מנסה להטיל אימה על חברי כנסת." לטענתה היועמ"שית מנצלת את כוחה כדי לפתוח בחקירות בתור 'איום' נגד נבחרי הציבור: "שברור לה שעומדת לצידם החסינות המהותית אבל היא עושה את זה כדי להפחיד ואחר כך התיקים ממילא נסגרים, אז הבנתי שצריך להבהיר את מה שברור מאליו".
למרות שבהצעה המקורית נקבע שיש להשיג רוב של 90 ח"כים לטובת הסרת חסינות, גוטליב מבהירה בשיחה עם מעריב שאפשר לדון בהורדה של הרף גם ל-80 או 75 חברי כנסת.
כזכור, בלב ההצעה עומדת סוגיית החסינות הפרלמנטרית המהותית. גוטליב טוענת כי החוק הקיים כבר קובע חסינות מפני אחריות פלילית על הבעת דעה או התנהלות במסגרת התפקיד, אך נדרשת הבהרה נוספת: "הצעת החוק שלי מבהירה את הברור מאליו," היא אומרת, "בחוק החסינות הקיים נקבע בסעיף אחד חסינות מפני אחריות פלילית ומפני כל פעולה משפטית על מעשה הבעת דעה או התנהלות של חבר כנסת במסגרת מילוי תפקידו ולמען מילוי תפקידו".
מרכיב מרכזי בהצעה הוא קביעה כי הכנסת תהיה הגורם הקובע אם מעשה מסוים נעשה במסגרת התפקיד. גוטליב מסבירה: "כל פתיחה בחקירה או כל תביעה אזרחית שמוגשת נגד חבר כנסת, בטענה שזה לא במסגרת מילוי תפקידו, הקביעה האם זה במילוי תפקיד או לא במילוי תפקיד, היא תיקבע על ידי הכנסת".
עם זאת, גוטליב מדגישה כי החוק אינו בא להגן על עבירות חמורות: "ברור שזה לא יוכל על עבירות שוחד או רצח," היא מבהירה, מטרת החוק היא להגן על חופש הביטוי והפעולה של חברי הכנסת, תוך מניעת הפעלת לחץ משפטי בלתי ראוי.
כזכור, היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מאירה התייחסה להצעת החוק של גוטליב וסברה שהיא הופכת את חסינות הח"כים דה פקטו לעיר מקלט מפני חקירה והעמדה לדין: "ההצעה מנוגדת לעקרונות השוויון בפני החוק ושלטון החוק, אינה צולחת מבחנים חוקתיים ואין לקדמה".
הצעת החוק צפויה לעלות להצבעה בקריאה טרומית היום במליאה, לאחר שבשבוע שעבר היא נדחתה ברגע האחרון בגלל לחץ של סיעת "הימין הממלכתי".