ברקע המתיחות הגוברת בין שרי הממשלה ליועצת המשפטית גלי בהרב-מיארה והקריאות לפעול להדחתה, גם במליאת הכנסת צפוי יום סוער כאשר על סדר היום שורה של חוקים ודיונים נפיצים.

מבחינת חקיקה, יעלו כמה חוקים שהייעוץ המשפטי לממשלה כבר הביע התנגדות לקידומם, והפיצו חוות דעת משפטיות חריפות נגדם, אך אלו אושרו ע"י ועדת השרים לחקיקה.

אחד מהם הוא התיקון לחוק חסינות חברי הכנסת שיוזמת ח"כ טלי גוטליב, ונועד לקבוע שהסרת חסינות יהיה באישור של 90 ח"כים שיתמכו במהלך, חוק שהיועמ"שית הגדירה צעד שיהפוך את הכנסת ל"עיר מקלט".

עוד הצעה שתעלה בקריאה טרומית זה "חוק מסירת מידע סודי לראש הממשלה ולשרים", שמגיע על רקע פרשת המסמכים המסווגים בלשכת ראש הממשלה, בו חשוד בין היתר היועץ אלי פלדשטיין.

אלי פלדשטיין (צילום: שריה דיאמנט, פלאש 90)
אלי פלדשטיין (צילום: שריה דיאמנט, פלאש 90)

יוזמי החוק חנוך מילבצקי ועמית הלוי טוענים שמטרת החוק היא לוודא שהדרג המדיני בכלל וראש הממשלה בפרט, יקבלו את מלוא המידע הנחוץ להם כדי לקבל את ההחלטות, וכדי למנוע כל חשש בקרב אנשי מערכות הביטחון מהעברת מידע, מוצע בזאת למנוע כל הפללה של העברת מידע חיוני לשר הממונה או לראש הממשלה.

בנוסף, היום (רביעי) יתקיים במליאת הכנסת דיון מיוחד בשאלת פיטורי היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, תחת הכותרת "חילוקי דעות מהותיים וממושכים בין הממשלה ליועמ"שית המונעים שיתוף פעולה יעיל".

אמנם מדובר בדיון שנחשב תיאורטי ולא עם השפעה מעשית, אך אי אפשר לנתק זאת מהמהלך הכולל נגד היועמ"שית בייחוד לאחר פרסום המכתב שקורא להדחתה, שעליו חתמו 13 שרים.

ההצעה הדחופה לסדר הוגשה ביוזמת חברי הכנסת אביחי בוארון, אוהד טל, יצחק פינדרוס ולימור סון הר-מלך ותעסוק בשאלה מדוע הממשלה לא פועלת לפטר את היועצת המשפטית מתפקידה. מי שצפוי להשתתף מטעם הממשלה בדיון יהיה שר המשפטים יריב לוין שאמור להוביל את מהלך ההדחה, אם יוחלט עליו בממשלה.