ראש הממשלה בנימין נתניהו השתתף היום (ה׳) בטקס חניכת שגרירות פרגוואי החדשה בירושלים, יחד עם נשיא פרגוואי סנטיאגו פנייה ורעייתו לטיסיה אוקמפוס, שר החוץ גדעון סער, יו״ר הכנסת אמיר אוחנה, ראש עיריית ירושלים משה ליאון ושגריר פרגוואי בישראל אלחנדרו רובין.
בפתיחת הטקס, נערכה גזירת סרט חגיגית וקביעת מזוזה בשגרירות.
לאחר מכן, ראש הממשלה נתניהו קיים פגישה אישית עם הנשיא פנייה בלשכתו, ובה הנשיא הזמין את ראש הממשלה לביקור בפרגוואי.
משם ראש הממשלה ונשיא פרגוואי המשיכו לאירוע קבלת פנים במשרד החוץ, במסגרתו נערך טקס חתימה על מספר מזכרי הבנות והסכמים בילטראליים.
ראש הממשלה בנימין נתניהו:
״אנחנו כאן באזור ההייטק של ירושלים. ישראל היא מעצמה של טכנולוגיה וחדשנות. יש לנו אינטרס משותף; הנשיא פנייה מבין בכלכלה. הוא מבין את כל הפוטנציאל. כשאתם מסתכלים סביב, זהו התוצר של מהפכת הכלכלה החופשית שעשינו פה, ואם הייתם מגיעים לכאן לפני כמה שנים, לא היה פה כלום. אבל היו הגבעות האלה - אלה אותן הגבעות שדוד המלך הצהיר בהן על ירושלים כבירתה של ישראל לפני 3,000 שנים.
ההמנון הלאומי ששמענו זה עתה מדבר על החלום של העם במשך כ-2,000 שנים לחזור לירושלים ולבנות מחדש את ציון, הבית הלאומי שלנו, הריבונות שלנו, המדינה שלנו, וזה נתפש כדבר בלתי-אפשרי. זה היה בלתי-אפשרי - אנחנו עם קטן שגורש מארצו. יש עמים רבים שגורשו מארצותיהם בהיסטוריה, רובם נעלמו. כמעט כולם נעלמו. אבל אנחנו סרבנו להיעלם והייתה לנו אמונה חזקה, תפילה ורצון עז לחזור לירושלים.
לכן יהודים ברחבי העולם ברחבי התפוצות אמרו: ׳שנה הבאה בירושלים׳, וחזרנו. בהתחלה במספרים קטנים, אחר כך במספרים גדולים יותר. לאחר מכן נאלצנו להילחם כדי לשרוד, בעוד היהודים בתפוצות הושמדו על-ידי אלה שרצו להחריב את העם היהודי. הם משתנים כל הזמן, אבל זו תופעה קבועה.
אבל מה שקרה כשהקמנו את הבירה שלנו ואת המדינה והצבא שלנו היה שהייתה לנו יכולת להילחם חזרה. אנחנו לא נלחמים חזרה רק למען הערכים שלנו, אלא למען הערכים של הציוויליזציה נגד הברבריות. אבל כפי שציינת גם בנאומך המצוין אתמול, יש אהדה בסיסית בין העם שלנו והעם בפרגוואי. צריך להכיר את ההיסטוריה של פרגוואי כדי להבין למה היא כל כך דומה לשלנו; גם אתם הייתם עם קטן. גם אתם הותקפתם על-ידי מעצמות. גם אתם סבלתם מסכנת השמדה. אנחנו עברנו את השואה. אתם עברתם טבח עצום, אבל לא איבדתם תקווה. לא נעלמתם ושמרתם על עצמכם.
הרצון הזה גם לנצל את העתיד, ליצור את הקדמה הזאת, ליצור את היתרונות למען האנושות, שזה מה שאתם רואים בבניין הזה, מתחבר עם ההבנה שיש לנו מורשת ומחויבות לעבר ולעתיד שלנו שמתעלים על מימד הזמן.
סיפורה של ישראל שמיוצג כאן על-ידי השגרירות הזאת, הוא שיש לנו את בירתנו הנצחית במשך 3,000 שנים והיא לא הייתה בירתו של אף אחד אחר. זה תיקון של עיוות היסטורי, וזה מדהים.
אתה מכיר פה באמת: ירושלים היא בירתה של ישראל. היא תמיד תהיה בירתה של ישראל. היא תהיה הבירה הבלתי-מחולקת של ישראל. זה לעולם לא ישתנה - זו עובדה - ואתה הכרת בה. ואנחנו מכירים בכך שאתה מדבר ותומך בזה בגלל הערכים המשותפים.
סיפורה של ישראל הוא משל לכל האומות, כיוון שאם העם היהודי הצליח לא רק לשרוד, אלא גם לחצות נהר סוחף בין השמדה וישועה, להקים מחדש את חיינו פה, לבנות מחדש את בירתנו, להיות כוח משגשג וכוח חדשני משגשג למען האנושות - המשמעות של זה היא שיש תקווה לכל האומות בעולם. והאומה האחת שאנחנו קרובים אליה בידידות, אהדה ואהבה גדולה היא פרגוואי. תודה לך שהגעת לכאן, תודה שפתחת את השגרירות פה״.
נשיא פרגוואי סנטיאגו פנייה:
״אדוני ראש הממשלה, זו זכות גדולה בשבילי לקבל את ההחלטה הזאת. פגשתי אותך בפעם הראשונה כשביקרת באמריקה הלטינית. התרשמתי מהחוזקה שלך, מהמחויבות שלך, מהנחישות שלך. שמחתי מאוד לראות בתקופת שירותי כשר האוצר, שממשלת פרגוואי לקחה החלטה מאוד אמיצה, החלטה מאוד שאפתנית, לפתוח את שגרירות פרגוואי בירושלים.
התעצבתי מאוד מספר חודשים לאחר מכן כאשר ממשל חדש שמנוע בעיקר מנקמה, נקמה פנימית ללא שום קשר לאזרחי ישראל, החליט להעביר אותה חזרה. אני שמח מאוד שזה מתרחש בזמן הזה, במציאות העכשווית בעולם.
הרבה אנשים מדברים, אך לא הרבה אנשים פועלים. אז בשבילנו, חשוב לנו לא רק לומר, אלא גם לעשות.
אדוני ראש הממשלה, בשם כל העם בפרגוואי, היינו איתכם, אנחנו איתכם עכשיו, ונישאר עם אזרחי ישראל לנצח״.