הממשלה דנה ברצינות בשאלת פיטורי היועצת המשפטית לממשלה. אמש ניתן אור ירוק ראשוני לקידום הליכי הפיטורין של היועמ"שית, אך ייתכן והפיטורין לכשעצמם לא יצלחו - בטח שלא את משוכת בג"ץ.

בשל כך, בקואליציה פועלים לקידום מהלך נוסף שיביא לפיצול תפקיד היועצת המשפטית לממשלה, באופן שהיא תופשט מסמכויותיה כראש מערך התביעה ותישאר כיועצת משפטית של הממשלה. מהלך שכזה זוכה לתמיכה של שר החוץ גדעון סער, שתכנן לקדם בעצמו את פיצול התפקיד.

במהלך כהונתו כשר המשפטים, גדעון סער תכנן מהלך לפיצול תפקיד היועץ המשפטי לממשלה. הוא היה זה שמינה לתפקיד היועמ"שית את גלי בהרב מיארה ואת עמית איסמן לתפקיד פרקליט המדינה. המטרה הייתה למנות לתפקידים אנשים שמתאימים לכהן בהם לאחר שהתפקיד יפוצל. גם מיארה וגם איסמן הסכימו לפיצול תפקיד היועמ"ש ונבחרו לתפקיד על ידי סער על דעת כך.

גדעון סער ובנימין נתניהו  (צילום: לע''מ)
גדעון סער ובנימין נתניהו (צילום: לע''מ)

בסופו של דבר פיצול תפקיד היועמ"ש עוד לא התממש, אך ייתכן והוא יקרה בקרוב. אחת הבעיות הגדולות בכל חקיקה היא המשוכה של שופטי בג"ץ. גם אם החוק לפיצול תפקידי היועמ"ש לא ייפסל בבג"ץ, עותרים מסוימים צפויים לטעון כי הפיצול צריך לחול רק לאחר שהיועמ"שית תסיים את תפקידה. קו ההגנה של הקואליציה במקרה שכזה יהיה כי במקביל לבחירתה של היועמ"שית ופרקליט המדינה קודם החוק לפיצול התפקיד, והשניים עודכנו על כך בעת שהיו מועמדים לתפקידיהם.