שר הביטחון ישראל כ"ץ אמר היום (שני) כי עסקת החטופים "קרובה יותר מתמיד". עוד ציין כ"ץ בדיון בוועדת חוץ וביטחון כי "דברים שהיוו מכשול בעבר, לא יהיו מכשול הפעם - כמו פילדלפי ונצרים". בישראל ממתינים כרגע בדריכות לתשובת החמאס למתווה. גורמים בישראל מאשרים את הפירסומים הזרים ולפיהם המגעים לעסקת חטופים והפסקת אש בעזה מתקדמים. ״סוכמו כל הדברים לעיסקה, אנחנו ממתינים להסכמת החמאס״ אמר גורם ישראלי.
בישראל מסרבים לחשוף את מתווה ההסכם. את ההסכם הוביל ראש המוסד דדי ברנע אשר על פי גורם ישראלי התניע את המהלך והציע את עיקרי המתווה למדינות המתווכות. במהלך המו״מ נשלח ראש השב״כ רונן בר לקדם את המו״מ גם דרך התורכים שהפכו לסוג של מתווכים.
"אנחנו קרובים יותר מאי פעם להסכם, אם נתניהו לא יטרפד אותו", הוסיף בכיר בחמאס מסר ל"א-שרק" הסעודי. על פי הדיווח, חמאס הסכים להפסקת אש הדרגתית ולנסיגה מדורגת תחת ערבות בינלאומית. עם זאת, הארגון מתעקש על הפסקת אש קבועה, נסיגה מלאה מהרצועה ושיבת העזתים לבתיהם.
כצעד ראשון העביר חמאס למתווכים רשימת שבויים אזרחיים שנמצאים בחיים. המגעים, בתיווך מצרים וקטר ובגיבוי אמריקני, מתנהלים בדיסקרטיות בשבועות האחרונים. על פי גורמים המעורים בפרטים, המתווה המסתמן כולל הפסקת אש של 6-8 שבועות. בשלב הראשון ישוחררו כ-20 חטופים אזרחיים, בהם 4-5 בעלי אזרחות כפולה. בתמורה תשחרר ישראל מחבלים פלסטינים, מהם כמאה בעלי מאסרי עולם.
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות
גורם המעורה בשיחות מסר לעיתון כי ארה"ב מעוניינת בהשגת הסכם מהיר, עוד לפני סוף השנה. לדברי המקור, המתווכים ביקשו להימנע מפרסום פרטי העסקה "כדי שלא לספק לנתניהו תירוץ להתחמק". המתווכים, הוסיף, "מגבירים את המגעים כדי לגשר על הפערים ולהגיע להסכם בקרוב".
במקביל תוגדל כניסת הסיוע ההומניטרי עד ל-400 משאיות ביום, כולל אספקת דלק לבתי החולים, מאפיות ומתקני מים. בשלב השני, לפי המקורות, יידונו שחרור השבויים הצבאיים והחזרת הגופות. אחד המקורות הדגיש כי מדובר ב"תהליך מורכב שידרוש זמן מספק וחופש תנועה להגיע לקבוצות השומרות על השבויים".