המשא ומתן להשבת החטופים: מקורות פלסטיניים מסרו לעיתון הפרו-סעודי, א-שרק אל-אווסט, שהמשא ומתן לא הגיע לשלב הגישור על הפערים. המדינות המתווכות מנסות להגיע לפשרה כדי להימנע מתנאים חדשים שתכפה ישראל בכל פעם שיש הסכמה, ולאשר עסקה לפני סיום הדד-ליין שנקבע. המקורות ציינו שהתנאי הבולט ביותר הוא דרישת ישראל לקבל רשימה של החטופים שנותרו בחיים כשהשלב הראשון של ההסכם יסתיים - דבר שנשלל על ידי הצד הפלסטיני, שדורש שהרשימה תוצג בשלב השני כדי שהמשא ומתן יהיה רציני.

בקהיר התקיימה פגישה שכללה את שלושת הפלגים הפלסטיניים המחזיקים בחטופים - חמאס, הג'יהאד האיסלאמי והחזית העממית - והם דנו בתרחיש של כניסת המשא ומתן לשלב האחרון הרציני של ביצוע. המקורות הפלסטיניים הדגישו כי הפלגים הפלסטיניים הפגינו גמישות ולא התנו נסיגה מלאה מעזה, לא מציר נצרים (במרכז הרצועה) ולא מציר פילדלפי על הגבול עם מצרים, אך ישראל ממשיכה להפעיל לחץ, מה שמעכב את ההגעה להסכם.

ערוץ אל-ר'ד המצרי דיווח אמש: השלב הראשון של העסקה בין ישראל לחמאס כולל שחרור של 250 אסירים פלסטיניים (מאסרי עולם ומעל גיל 20), בהם מבוגרים, ילדים וחולים - בתמורה לשחרור חטופים ישראלים מאותן קטגוריות, בנוסף לחמש חיילות. המקורות דיווחו על התקדמות במשא ומתן בסוגיות נוספות הקשורות לפתיחת מעבר רפיח, נסיגת הצבא הישראלי מציר נצרים, חזרת העקורים לצפון הרצועה ונסיגה הדרגתית מציר פילדלפי.

לטענתם, המכשול העיקרי בהסכם הוא שישראל העבירה רשימה של 34 חטופים שהיא דורשת לשחררם בשלב הראשון, אך 11 מהם אינם עומדים בקריטריונים של העסקה הכוללת חולים, מבוגרים וילדים. בחמאס ציינו כי חלקם נחשבים חיילים, אך הארגון הסכים לכלול אותם בשלב הראשון בתנאי שייקבע להם פיצוי מיוחד בהליך השחרור. חמאס הסכים להתגמש בסעיף הבעייתי אבל דורש פיצוי.