פרסום ראשון: הוועדה שהקים מ"מ נשיא בית המשפט העליון בדימוס, השופט עוזי פוגלמן, שנועדה לקבוע נהלים בנוגע ללשון הפנייה בה יש לעשות שימוש בתיקים בהם מעורבים אנשים על הקשת הטרנסית - בוטלה. כך עולה מסיכום פגישה שנערכה על ידי יועמ"ש הנהלת בתי המשפט ברק לייזר והגיעה לידי מעריב.
הוועדה בוטלה תחת לחצים שהפעיל ארגון בוחרים במשפחה. כזכור, הקמת הוועדה נחשפה בהליך אותו מנהל ארגון בוחרים במשפחה, בקשר לתביעה בגין הלשון בה יש לפנות לטרנסים וטרנסיות. הארגון מייצג את אושיית הרשת נעמה עמית, בקשר ללשון פנייה הנכונה בה היה עליה לפנות אל אישה טרנסית שעברה התאמה מגדרית, לאחר שנולדה כזכר.
בראשות הוועדה שבוטלה, אשר כאמור, הוקמה על ידי השופט בדימוס פוגלמן, עמדו השופטים דורי ספיבק וירון מינטקביץ, והיו חברים בה גם עו"ד ברק לייזר המכהן כיועמ"ש מערכת בתי המשפט ועו"ד הילה בוסקילה מהלשכה המשפטית של מערכת בתי המשפט.
לפי סיכום הפגישה, שנערכה בין יועמ"ש הנהלת בתי המשפט ברק לייזר לבין יו"ר ארגון בוחרים במשפחה מיכאל פואה ובנו, עו"ד יהודה פואה, לייזר הבהיר במהלך הפגישה כי "הצוות הפנימי קם מכיסאו". בנוסף, הובהר במהלך הפגישה כי "הנהלת בתי המשפט אינה מוסמכת להנחות שופטים בנושא כזה או אחר, וזאת לנוכח עיקרון עצמאות שיקול הדעת השיפוטי אשר קבוע בחוק יסוד השפיטה".
לייזר עדכן במהלך הפגישה כי התקיימה בנושא פגישה נוספת עם נציגי לשכת עורכי הדין, וכי הלשכה הודיעה כיבכוונתה לפרסם קול קורא שמטרתו לבחון את הדרכים להנגשת ההליך המשפטי לקהילה הטרנסג'נדרית, ככל שימצא כי אכן קיימים חסמים כלשהם.
בנייר הסיכום נכתב כי "במהלך הפגישה הציגו המשתתפים את עמדתם בדבר ההבדל בין הזהות המינית לתחושה המגדרית,והסכנות בבלבול שנוצר ביניהם", וכי "בנקודה זו עו"ד לייזר הבהיר, כי הצוות עסק אך ורק בסוגיות שנובעות מהנגשת ההליך המשפטי לקהילה הטרנסג'נדרית, ולא בסוגיות שקשורות לעצם ההתאמה המגדרית, השלכותיה על הפרט ותפיסות העולם של הסביבה".
מיכאל פואה, יו"ר בוחרים במשפחה מסר בתגובה: "הזכות לאמירת האמת היא הדרך היחידה לשמירת הצדק והמשפט. אנו נמשיך לעמוד על המשמר מול הניסיון להלך אימים על דוברי האמת".
מארגוני הקהילה הטרנסית נמסר בתגובה: "לא יעלה על הדעת כי אנשים מהקהילה הטרנסית שהותקפו ואזרו את האומץ להתלונן, יעברו פגיעה שנייה בצורה מזלזלת ומשפילה בין כותלי בית המשפט. אנו מצפים מכל שופט ועו״ד לפעול בהוגנות ולשמור על הזכות הבסיסית של אנשים טרנסים לכבוד. ארגון מעברים לקשת הטרנסית נפגש עם הנהלת בתי המשפט כגוף מקצועי המייצג את הקהילה הטרנסית, לדיון ענייני וממוקד. ארגוני המשפחה הפעילו לחץ על הנהלת בתי המשפט כדי שיפגשו גם איתם, וכפי שמתואר בכתבה, ניצלו את הפגישה לדחוף את האג׳נדה האנטי-טרנסית שלהם".