מקורות מצריים מדווחים כי המגעים בין ישראל לחמאס, בתיווך מצרי-קטארי, עדיין רחוקים מהשגת הסכם סופי. עם זאת, בימים האחרונים, טרם שובה של המשלחת הישראלית מדוחא להתייעצויות, חלה התקדמות במספר סוגיות מרכזיות שהיו במחלוקת. 

על פי דיווח באל-ערבי אל-ג'דיד, אחת ההתקדמויות המשמעותיות נוגעת לסוגיית שחרור המחבלים. לפי המתווה המסתמן, שחרורם של עשרה אסירים בכירים, שחמאס דרש את שחרורם המיידי, יידחה לשלב מאוחר יותר. בין האסירים שעניינם נדון נמצאים מרואן ברגותי מהפת"ח, אחמד סעדאת מהחזית העממית, ובכירי חמאס עבאס אל-סייד, עבדאללה ברגותי, איברהים חאמד וחסן סלמה.

אחד המרכיבים המרכזיים בעמדת הצדדים הוא תזמון השחרורים - ישראל מתעקשת על דחיית שחרור האסירים הבכירים, בעוד חמאס דורש לדחות את שחרור השבויים הישראלים לשלב האחרון של ההסכם. לטענת חמאס, צעד זה נועד להבטיח את מימוש כל התחייבויות ישראל, ובראשן הפסקת הלחימה בעזה עם השלמת ההסכם.

במסגרת המגעים הנוכחיים נדונה אפשרות לשחרור מספר חטופים ישראלים, ביניהם חמש חיילות ושני חיילים בעלי אזרחות אמריקאית, וכן שני שבויים נוספים בעלי אזרחות רוסית. אחת הסוגיות שמעכבות את ההתקדמות היא הגדרת המקרים הרפואיים בקרב החטופים. לדברי המקורות, ישראל מבקשת לכלול בקטגוריה זו חיילים שנפצעו במהלך הלחימה בעזה, דרישה שנדחתה על ידי חמאס.

בתגובה לדיווחים בתקשורת הישראלית, גורם בכיר בחמאס הכחיש את הטענות כי מוחמד סינוואר, אחיו של יחיא סינוואר, מסרב להעביר רשימה מלאה של השבויים החיים. לדבריו, הארגון העביר רשימת שמות של שבויים שניתן היה ליצור קשר עם הקבוצות האחראיות עליהם, אך ציין כי בשל המצב הביטחוני בעזה קיים קושי בתקשורת עם כל הקבוצות.

מוחמד סינוואר (צילום: דובר צהל)
מוחמד סינוואר (צילום: דובר צהל)

אותו גורם בכיר בחמאס חשף כי הזרוע הצבאית של הארגון, גדודי עז א-דין אל-קסאם, העניקה ייפוי כוח מלא לח'ליל אל-חיה, הממלא מקום ראש הלשכה המדינית בעזה, לנהל את המשא ומתן ולקבל החלטות לפי שיקול דעתו, לאחר התייעצות עם המועצה המנהלת של התנועה. גדודי אל-קסאם התחייבו להעניק לו תמיכה מלאה בהחלטותיו.