הכתבה נכתבה בשיתוף עמותת דור מוריה
היוזמה להקמת הלובי מובלת על ידי מכון המחקר "דור מוריה" ושואפת להסדיר בחקיקה את מועצות הרובעים בערי ישראל כגופי התארגנות עצמאיים של התושבים.
בדיון נדונו תוכניות עבודה לקידום הצעת חוק בנושא ולהשקת פרויקטים פיילוט בערים שונות בישראל. במהלך השנה הקרובה, בשיתוף פעולה עם פעילים מחיפה, פתח תקווה וירושלים, מתוכננים הצעדים הבאים:
זיהוי הבעיות המרכזיות באזורים הנבחרים.
פיתוח הצעות קונקרטיות לפתרון הבעיות.
הדגמת כלים אפקטיביים לקידום יוזמות באמצעות תקציבי הערים.
ניתוח איומים אזוריים
מכון המחקר "דור מוריה" עוסק גם בחקר שסעים חברתיים בישראל ובקידום חזון עתיד המדינה כמובילה באשכול כלכלי אזורי המבוסס על הסכמי אברהם.
מומחי המכון שמים דגש מיוחד על אירועים במזרח התיכון, כולל התחזקות ציר ההתנגדות הסוני, שבו תורכיה וקטאר משחקות תפקיד מרכזי, שמחליף את הציר השיעי שהתפורר.
בפגישה שנערכה נדונו איומים שמקורם בציר הסוני שתורכיה בונה נגד ישראל, מדינות המפרץ, רוסיה, איראן וסין. הצהרתו האחרונה של בנו של נשיא תורכיה, רג'פ טאיפ ארדואן, כי מטרתה הבאה של תורכיה היא ירושלים, אינה מותירה ספק לגבי כוונותיו של "מהדי התורכי".
בנוסף, יש לקחת בחשבון שבסוריה מוקמת כעת צבא של 300 אלף חיילים, שיחומש ויוכשר על ידי גופי המודיעין והצבא התורכי. במקום קציני פוליטיקה, ייתכן כי יהיו שם חברי האחים המוסלמים.
ארדואן כבר הצהיר שכל הכוחות החמושים הכורדיים צריכים להיות מושמדים. תורכיה רואה בכוחות המיליציה הכורדיים YPG, המהווים מרכיב עיקרי בכוחות הדמוקרטיים הסוריים (SDF) הנתמכים על ידי ארה"ב, שלוחה של מפלגת הפועלים הכורדית (PKK), המוגדרת כארגון טרור.
תמיכה בכורדים הסוריים
מומחי "דור מוריה" פנו לח"כ אמית הלוי בבקשה להגביר את פעילותה של ישראל בתמיכה בכורדים בדרך להקמת מדינה, לפחות במעמד דה-פקטו.
ח"כ הלוי הדגיש כי מאז ומתמיד תמך בצורך לסייע לכורדים. הוא ציין שבנסיבות הנוכחיות, התמיכה בכורדים מקבלת חשיבות מיוחדת. הוא הבטיח להעלות את הנושא בדבר מתן סיוע צבאי, מדיני והומניטרי מקסימלי לכורדים ברמה הגבוהה ביותר בכנסת ובממשלת ישראל.
תגובות בינלאומיות
מעניין לציין כי ההיפותזה על הצורך להילחם בטורקיה עולה גם בארה"ב וגם ברוסיה.
ולדימיר פוטין הצהיר כי לכורדים יש זכות למדינה משלהם, ומכון מחקר אמריקאי טען כי "צריך להיות מוכנים להרוג טורקים".
אירוני ככל שזה יישמע, ייתכן שטורקיה תהפוך לחוליה מקשרת בין ארה"ב, ישראל, רוסיה ושחקנים נוספים במזרח התיכון, שמרגישים מאוימים על ידי ציר ההתנגדות הסוני בהובלת האחים המוסלמים ורג'פ טאיפ ארדואן.
הכתבה נכתבה בשיתוף עמותת דור מוריה