לאחר הפרסום ב"מעריב" לפיו היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, ביקשה מבג"ץ לדחות את העתירה לחקירת הדלפת הסרטון של לוחמי כוח 100 אשר פורסם במסגרת פרשת שדה תימן, ח”כ אריאל קלנר פנה היום (שני) ליו”ר הכנסת, ח”כ אמיר אוחנה, בבקשה להעלות הצעה דחופה לסדר יומה של הכנסת בנושא כשלי החקירה החמורים שהתגלו בפרשת הדלפת הסרטון משדה תימן.
לדברי ח”כ קלנר: “תשובת הפרקליטות, שהתקבלה לאחר חודשים ארוכים של עיכוב, חושפת כשלים עמוקים בניהול החקירה. הותרת ההליך בפיקוח הפרקליטות הצבאית – גוף שמעורבים בו גורמים החשודים במעורבות בהדלפה – מעלה שאלות קשות על טוהר החקירה, מקצועיותה, ועל היעדר מנגנוני פיקוח ראויים".
על פי עמדת חה"כ קלנר הסרטון המדובר, שהוצג כפשע מלחמה, הסב נזק תדמיתי וביטחוני לצה”ל ולמדינת ישראל. ח”כ קלנר הדגיש כי עמדת הפרקליטות, לפיה “אין מדובר בפגיעה בביטחון המדינה”, אינה מתיישבת עם עמדת הממשלה, הגורמים הרלוונטיים, והמציאות הברורה.
במסגרת ההצעה שהוגשה ליו”ר הכנסת, הועלו ארבע נקודות לדיון דחוף:
1. ניהול החקירה: בדיקת ניגודי עניינים והשפעתם על מחדלי החקירה.
2. השלכות ביטחוניות והסברתיות: כיצד השפיעה ההדלפה על מעמדה הבינלאומי של ישראל, תדמיתה וביטחונה.
3. מנגנוני מניעה עתידיים: הצעות להקמת גוף חקירה עצמאי למקרים דומים.
4. הצגת עובדות בפרקליטות: בחינת מנגנון קביעת העובדות במסגרת תשובות הפרקליטות לבג”ץ, לרבות תיאום עם הממשלה והגורמים הרלוונטיים.
ח”כ קלנר הוסיף: “הנושא הזה נוגע ישירות לביטחון הלאומי, תדמית צה”ל בעולם ולאמון הציבור במערכת אכיפת החוק. הכנסת חייבת לדון בנושא בדחיפות ולוודא שהאמת תיחשף ושמנגנוני הבקרה יתוקנו".
כפי שפורסם ב"מעריב", בימים אלה עדיין מתקיימת בדיקה מקדימה בצה"ל לגבי הדלפת החומרים. "הבדיקה המקדימה עדיין מתנהלת ואשר על כן לא ניתן להתייחס לממצאיה במסגרת הזו", נכתב בעמדתה של היועצת המשפטית לממשלה. היועמ"שית ביקשה לדחות את העתירה, ולבטל את הדיון הקבוע ליום רביעי בעניין חקירת הדלפת הסרטון.
השר עמיחי שיקלי תקף את עמדתה של היועמ"שית, וטען כי מדובר ב" שפל חדש של פוליטיזציה, חוסר אמינות וחוסר אחריות". שיקלי כתב ברשת X: "ב-29 ביולי דווח על מעצר מילואימניקים בחשד להתעללות בעציר ביטחוני. ב-6 באוגוסט שידר גיא פלג בחדשות 12 סרטון שכביכול מתעד ״מעשה אינוס״ של חיילי צה"ל השלכות הפרסום, בשונה לחלוטין מטענת הפרקליטות, היו חמורות מאין כמותן.
לדברי שיקלי, הסרטון קיבל מיליוני צפיות ברשת לבדה, ובנוסף "כתבות המהדהדות את האישום בהתעללות ואינוס פורסמו בכל כלי התקשורת המרכזיים בעולם כדוגמת: רויטרס, BBC, ניו-יורק טיימס ואלג׳זירה. חשבונות בולטים ועויינים למדינת ישראל, שכל אחד מהם מחזיק עשרות מיליוני עוקבים פרסמו את הסרטון כעדות לכאורה לפשעי המלחמה של צה״ל. ברשת X לבדה נרשמה עלייה של 200% בשימוש במונח ״אונס״ בהקשר שקרי של שדה תימן".
שיקלי טוען כי התוצאה של פרסום הסרטון היא "דמוניזציה חמורה של חיילי צה״ל תוך האשמתם בפשעי מלחמה חמורים, ובנוסף נאציפיקציה של צה״ל ומדינת ישראל שכביכול עושה שימוש במחנות ריכוז. אין מקרה שהסב נזק תדמיתי חמור יותר למדינת ישראל ולחייליה לכל אורך המלחמה. קביעת הפרקליטות, לפיה ״לא נגרם נזק לביטחון ישראל״ היא לא רק שקרית ומנותקת לחלוטין מהמציאות העובדתית, אלא יריקה בפרצופם של חיילי צה״ל ושל אזרחי ישראל. במקום לשמש חומת מגן לחיילי צה״ל, הפרקליטות מגינה על מוציאי דיבתם רעה, על מי שקידמו עלילת דם מתועבת נגד לוחמינו".