המשבר בין המשרד לביטחון לאומי והמשטרה לבין משרד האוצר, על רקע הסירוב לאשר תוספות השכר שהובטחו לשוטרים, ממשיך לעורר מתיחות קשה. על פי ההערכות, כ-170 שוטרים שגויסו לאחר ה-11 בדצמבר עלולים להישאר ללא שכר החודש. נוסף לכך, כ-3,000 שוטרים שנסמכו על עבודות בשכר לא יקבלו את התוספות המובטחות, מה שעלול להוביל לקשיים כלכליים משמעותיים.
לדברי גורמים במשטרה, מצב זה צפוי להחריף בחודש הבא, כאשר השוטרים יידרשו לשלם החזרי הלוואות בבנק יהב עבור חודשיים ברציפות, מאחר והשכר החודש משולם עבור חודש נובמבר בלבד. גורמים במשטרה מזהירים כי המשבר פוגע במוטיבציה של השוטרים ומשפיע לרעה על תפקוד המערכת כולה.
פערים באישור התוספות בין המשטרה לצבא
גורם בכיר במשטרה מסביר: "שכר השוטרים עלה ב-500 שקלים בפעימה הראשונה, והיה אמור לעלות ב-2% נוספים על פי הסכם עם ההסתדרות. אך משרד האוצר סירב לאשר את התוספת לכלל השוטרים ואישר אותה רק ללוחמי יחידות מובחרות כמו הימ"מ ויחידת הגדעונים בלהב 433. יחידות אחרות, כמו מג"ב ויס"מ, לא נכללו בהחלטה זו".
לדבריו, "כאשר ייכנסו לתוקף קיצוצים רוחביים במגזר הציבורי בשנת 2025 (2.29%) ובשנת 2026 (1.2%), רק השוטרים שקיבלו את התוספות לא ירגישו בקיצוץ, בעוד שאר השוטרים ייפגעו משמעותית בשכרם. יתרה מכך, המדינה ויתרה לצבא על קיצוץ של 2.9%, בעוד שבמשטרה לא רק שלא אישרו תוספות, אלא גם מבצעים קיצוצים".
אי קיום הבטחות והקפאת תקציבים
הגורם הבכיר ממשיך: "המפכ"ל קבע העלאת רמת פעילות לשלושה חודשים בשל הלחצים והעומסים שהשוטרים מתמודדים איתם, כולל עבודה תחת סיכון חיים. האוצר התנגד ואמר 'בואו נעניק מענקים במקום'. עם זאת, גם את המענקים שהובטחו – תוספות שכר, תוספת לוחמי ימ"מ, תוספת לירושלים – לא העניקו. הם פשוט לא עמדו בסיכומים".
לדבריו, הוקפאו גם 800 מיליון שקלים שהיו מיועדים להתעצמות המשטרה, בין היתר לצרכי בינוי: "אחרי שסיכמנו חוזים עם קבלנים, הודיעו לנו שאין העברת כספים", הוסיף.
"מהלך בריוני של האוצר"
אותו גורם בכיר מציין: "מדובר במהלך בריוני כוחני של האוצר . לטענתם למשטרה אין סמכות להעניק את התוספת שכר לשוטרים, להיפך, זה מהוגן בהחלטת ממשלה ודווקא התנהלות האוצר הינה בלתי חוקית".
המשבר המתמשך מעמיד בסיכון את חוסן המערכת כולה ומעורר שאלות קשות על התנהלות הגורמים הממונים והיכולת לשמור על המוטיבציה בקרב השוטרים.