גורמים ישראלים בכירים מותחים ביקורת נוקבת על הממשל האמריקני היוצא ומאשימים כי בגלל המדיניות של אנשי הנשיא היוצא, ג'ו ביידן אי אפשר לנצח את החות'ים.
לדברי גורמים ישראלים בכירים ששוחחו עם "מעריב", האמריקנים אמנם תוקפים את החות'ים, אבל הם מגבילים את עצמם ואת ישראל ומתעקשים להכניס סיוע הומניטארי לתימן. "מה שהממשל האמריקני הכריח את ישראל לעשות בעזה מתחילת מלחמת 'חרבות ברזל', הוא בעצמו עושה בתימן", טוען גורם בכיר.
"הם מתעקשים להכניס הסיוע ההומניטרי לתימן עבור האוכלוסייה האזרחית במדינה, שאמנם סובלת ממצב כלכלי קשה ברקע מלחמת האזרחים שנמשכת זה עשור, אבל ידוע לכל שהסיוע הזה מגיע הישר לידי החות'ים", הוסיף הגורם. "זה מה שמעניק להנהגת החות'ים שליטה על האוכלוסייה, שברובה כבר מאסה בהם ולא רוצה אותם. לחות'ים אכפת מהאזרחים בערך כמו שלסינוואר היה אכפת מהאוכלוסייה של עזה".
בישראל טוענים שבמסגרת המדיניות שמוביל הממשל האמריקני היוצא, הכוחות של צבא ארצות הברית נמנעו מלתקוף את נמל חודיידה, הגדול והמרכזי שבשליטת חות'ים - על אף שדרכו כוחות החות'ים מקבלים את מירב האמל"ח שאיראן מספקת להם. על פי הטענה, אם יותקף הנמל לא תיכנס סחורה לאוכלוסייה האזרחית, שכן הנמל הגדול המדינה בעדן נשלט עדיין בידי הממשלה הרשמית.
לבסוף ישראל הייתה זו שתקפה את נמל חודיידה, ולטענת הגורמים גם זה לאחר דיונים רבים שניהלו בכירים ישראלים עם מקביליהם האמריקנים. על פי הדיווחים בתקשורת הערבית, בעקבות התקיפה בשבוע שעבר הנמל הפסיק זמנית את שירותיו.
"ישראל הפכה להיות הגורם שהאמריקנים מרשים לו לבצע את מה שארה"ב לא מבצעת בעצמה", אמר בכיר ישראלי, "אבל צריך לזכור שישראל היא גם זו שמשלמת מחיר וסופגת מתקפות".
בישראל מעריכים שאם האמריקנים היו נוקטים במדיניות תקיפה יותר, התוצאות בשטח היו משמעותיות. "בלי השיטה הזו של חיזוק בפועל של האויב בגלל התעקשות על הכנסת הסיוע ההומניטרי, כוחות הממשלה הרשמית בתימן הנתמכים על ידי המערב והמדינות הערביות הסוניות היו כבר מתקדמים הרבה יותר במלחמה שלהם נגד החות'ים. ייתכן שהיינו יכולים להיות היום במקום אחר".
בישראל תולים כעת תקווה בנשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ גם בסוגיית החות'ים. הערכה בירושלים היא שממשל טראמפ, בשונה מקודמיו הדמוקרטים, ישנה מדיניות ויפסיק לחזק את החות'ים באמצעות הכנסת הסיוע ההומניטרי הנרחב שמאפשר לכוחות פרו-איראניים לשלוט באוכלוסייה האזרחית במדינה.